Är myggor en mardröm? Här är 8 vanliga växter som hjälper dig att hålla dem borta - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Är myggor en mardröm? Här är 8 vanliga…
Dessa 18 personer har upplevt saker som de knappast kommer att glömma bort Här är den mest effektiva metoden för att ta bort bekämpningsmedel från frukt och grönsaker

Är myggor en mardröm? Här är 8 vanliga växter som hjälper dig att hålla dem borta

2.742
Advertisement

Sommaren är en vacker årstid, men som varje år kommer den med vänner. Om du har en trädgård, eller är ute i det vackra och gröna, är det oundvikligt att inte lägga märke till dem, MYGGORNA: tillsammans med den varma fuktiga sommaren, kommer myggorna. Det finns andra och bättre sätt än sprayer och myggkrämer för att bli av med dem, med hjälp från växtriket! Vissa växter fungerar faktiskt som ett naturligt medel, så de bör placeras hemma eller i din trädgård så att du kan njuta av sommaren med dessa irriterande insekter på säker avstånd!

1. Citronell

Den första på listan är uppenbarligen hon: används alltid i stearinljus, och idag även i naturliga sprayer är citronell  kraftfull avskräckande för myggorna! Den ger verkligen en citrondoft, mild och behaglig för våra näsor men outhärdlig obehaglig för myggor, så att de håller sig långt borta. Dessutom är citronell en ganska kraftfull växt: om den skyddas mot frost kan den blomma nästa sommar!

2. Basilika

image: pixabay.com

Om du redan har en del basilika för att använda i köket kan du nu lägga till andra plantor, och inte bara för att förbereda spaghetti med pesto: basilika är ett förträffligt anti-myggmedel, inte snäll mot larverna. Det är därför användbart att plantera den nära vattenkällor där myggor lägger ägg, den bidrar drastiskt att minska antalet.

Advertisement

3. Ringblomma

image: maxpixel.net

Växtmed med otaliga positiva egenskaper för vår hälsa,ringblomman har en intensiv doft som stör inte bara myggor, men många andra typer av skadedjur såsom mal och bladlöss. Det är lämpligt att plantera den i trädgården (om du har någon), men även i rabatter, uteplats och entré, med tanke på skönheten för sina blommor!

4. Kattmynta

image: pixabay.com

Detta är "Nepeta cataria", en variant av det klassiska gräset för katter, som de älskar. Och om de älskar den, hur kan vi inte uppskatta den också? Speciellt med tanke på att kattmynta fungerar som ett naturligt barriär mot myggor, tio gånger mer effektivt än ett kemiskt medel! Lätt att sköta är den dock mycket invasiv: det är därför bra att hålla växten under kontroll medan du håller myggorna under kontroll. Älskad av din katt!

5. Geranium

Utbredd bland växtälskare för sin variation av blommor, håller myggor borta tack vare dess citrondukt. Den växer frodigt, speciellt i varma, torra och soliga klimat, men kan också anpassa sig till kallare temperaturer.

Advertisement

6. Rosmarin

image: pxhere.com

Används huvudsakligen som krydda, rosmarinens doft är välkänt både för oss och myggor, men med olika effekter, eftersom de undviker den, och är inte de enda. Rosemary är i själva verket användbar för att ta bort även andra typer av skadliga insekter, ytterligare en anledning att plantera den i din trädgård!

7. Pepparmynta

image: maxpixel.net

Dess fräscha skarpa doft är undebar under nätten på sommaren, men inte ör myggor och andra insekter. Den är också mycket effektivt för att eliminera larver och ägg. Oumbärlig, därför, i din trädgård!

Advertisement

8. Lavendel

image: pixabay.com

Dess romantiska utseende döljer istället en hänsynslös bekämpare mot myggor och andra insekter, för sin (undebara, för oss) lukt. Ett annat sätt att utnyttja dess egenskaper är att gnugga blommorna direkt på huden. Med vacker effekt kan den planteras var du vill, men håll plantorna under uppsikt: den kan faktiskt sprida sig väldigt snabbt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack