Här är den mest effektiva metoden för att ta bort bekämpningsmedel från frukt och grönsaker - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Här är den mest effektiva metoden…
Är myggor en mardröm? Här är 8 vanliga växter som hjälper dig att hålla dem borta 16 återvunna föremål som gör din trädgård eller balkong unik

Här är den mest effektiva metoden för att ta bort bekämpningsmedel från frukt och grönsaker

Av Linda Solari
2.852
Advertisement

Det är idag svårt att hitta hälsosam och bra mat: när det gäller frukt och grönsaker är risken stor att man inte kan eliminera bekämpningsmedel och kemikalier som nästan säkert finns på skalet. Faktum är att bara göra rent skalet löser inte problemet helt, eftersom ämnena kan tränga in i köttet: det är dock en försiktighetsåtgärd som verkligen inte skadar, utan försöker begränsa åverkan. I den här artikeln hittar du den bästa hemmetoden för att rengöra frukt och grönsaker, var säker på att du då har eliminerat allt.

Det finns ett mycket enkelt sätt att rengöra utsidan av frukt och grönsaker: en lösning som man förbereder med endast två ingredienser som alla har hemma.

Det är faktiskt att kombinera 90% vatten och 10% vit vinäger. Fyll bara en mycket stor skål där du kan lägga frukten eller grönsakerna: låt det verka i ca 20 minuter, skölj sedan under rinnande vatten rikligt.

Det finns några försiktighetsåtgärder som ska vidtas när det gäller vissa livsmedel: Blåbär har till exempel en extremt absorberande hud, så du bör blötlägga dem i mycket kort tid (några minuter) för att undvika att smaken modifieras av vinäger . Om det händer, med blåbär eller med någon annan frukt eller grönsak kan du dämpa smaken av vinäger genom att skölja med citronvatten.

Efter blötläggning är det möjligt att rester ackumuleras på botten av skålen, som delvis består av bekämpningsmedel eller andra produkter som normalt används för att få frukten att skina.

Om du inte klarar av den starka lukten av ättika, kan du ersätta ingrediensen med en 2% salt och vattenlösning.

Dessa metoder hjälper till med att eliminera kemikalier från livsmedel, men tar inte bort dem helt.

Ta tid på dig att rengöra frukt och grönsaker som du ska servera till din familj: det är ett mycket viktigt steg som gör att man får i sig en mycket lägre mängd kemikalier!

Tags: MatPraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack