IKEA ber folk att "mobba" en växt i 30 dagar: resultatet öppnar våra ögon - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
IKEA ber folk att "mobba" en växt i…
22 personer som har visat sig vara mer genialiska än vanligt Denna kock hävdar att vi alla har gör fel när vi skär lök: här är hans knep för att inte gråta

IKEA ber folk att "mobba" en växt i 30 dagar: resultatet öppnar våra ögon

1.041
Advertisement

Den 4 maj presenterade IKEA på World Anti-Bullying Day, ett intressant experiment på verbalt och fysiskt våld. Studien, som genomfördes i Dubai, såg ett aktivt deltagande av skolor för att direkt öka medvetenheten bland barn om de skadliga effekterna av mobbning: i 30 dagar, uppmanades studenterna  att förolämpa eller att berömma två olika grupper av växter. Och effekterna av behandling är tydliga.

Under 30 dagar har plantorna varit föremål för förolämpningar eller beröm av tusentals skolungdomar, 24 timmar om dygnet. På vilket sätt? Studenterna blev inbjudna att spela in sina röster på sociala nätverk, så att de kunde lyssnas av växter under hela dagen. Bortsett från de olika"sociala" behandlingarna, blev varje växt vattnat och fick näring på samma sätt, och utsattes för samma solljus, för att utesluta typer av tillväxtfaktor.

Advertisement

Forskningsresultaten berättar: de växter som fick vänliga ord växte mycket, medan offren för mobbning var långsamma att växa, tappade blad, gulnade eller torkade.

Med tanke på att växter är levande ting,är dessa slutsatser inte förvånande, men är oerhört viktiga för att visa de negativa effekterna av mobbning, och särskilt effektivt att visa fenomenet för unga människor, som inte var en slump att de var en aktiv del av experimentet.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Mobbning är ett utbrett samhällsproblem, särskilt bland unga människor, det rapporteras på nyheterna varje dag, och det är därför många företag och institutioner försöker hitta ett sätt att hejda detta genom att öppna ögonen för den nya generationen.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack