Peyton, den för tidigt födda flickan som besegrat coronaviruset när hon bara var 3 veckor gammal

av sofia

25 April 2020

Peyton, den för tidigt födda flickan som besegrat coronaviruset när hon bara var 3 veckor gammal
Advertisement

Sedan coronaviruset blev en del av vardagen i hela världen verkar de dåliga nyheterna aldrig ta slut, men lyckligtvis ramlar vi då och då på historier som har den underbara förmågan att muntra upp oss och ge oss lite hopp.

Det är just dessa små, men samtidigt stora vågor av positivitet som övertygar oss om att det även i ett mörkt ögonblick finns möjligheten att återhämta sig. Det vi vill berätta om idag är historien om Peyton, en skotsk tjej som föddes för tidigt och utöver detta speciella hälsotillstånd även fick coronaviruset.

via BBC

Advertisement
Tracy Maguire/Facebook

Tracy Maguire/Facebook

När ett barn är på väg att födas finns det alltid en viss oro från föräldrarna som frågar sig själva om allt kommer att gå bra och om barnet kommer att vara vid god hälsa. Detta var även fallet för Tracy Maguire, mamma till lilla Peyton. Så när läkarna berättade för henne att hennes tjej, efter bara tre veckor i livet, hade fått covid-19, är det inte svårt att föreställa sig hur hon måste ha känt sig.

Advertisement
Alisa Wright/Facebook

Alisa Wright/Facebook

Från några små initiala symtom visade Peyton på kort tid att viruset hade drabbat henne och behandlingarna intensifierades vid den tidpunkten. Trots att Tracy var säker på att flickan fick den bästa vården - både medicinskt och mänskligt - var det inte lätt att vara tvungen att vara ifrån henne.

Tracy Maguire/Facebook

Tracy Maguire/Facebook

Mamman undrade hur en så liten flicka skulle klara att kämpa mot en sjukdom som orsakar så mycket smärta och lidande över hela världen. Tracy beslutade sig för att stanna hos sitt barn och vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder, medan hennes partner Adrian åkte hem och isolerade sig från omvärlden.

NHS Lancashire/Facebook

NHS Lancashire/Facebook

Efter flera dagars kamp fick kvinnan äntligen svaret att hon kunde åka hem med lilla Peyton. Hennes tillstånd hade förbättrats kraftigt tills dess att hon äntligen blev frisk från det fruktade coronaviruset. Hemma kunde pappa Adrian äntligen krama om sin lilla dotter och ge henne all den kärlek hon förtjänade. En vacker historia med ett lyckligt slut, som vi hoppas kommer att ge lite hopp åt alla de familjer som för närvarande har det svårt eller är oroliga för sina barns säkerhet.

Advertisement