Te på äppelskal, ett avkok som hjälper dig att lindra stress och sova bättre på natten

av sofia

27 April 2020

Te på äppelskal, ett avkok som hjälper dig att lindra stress och sova bättre på natten
Advertisement

I de ögonblick i livet där vi känner oss mentalt trötta, irriterade, oroliga och där ångesten verkar ta över söker vi efter lösningar, kanske huskurer som kan göra oss lugnare. Många av dessa naturliga lösningar är att dricka kamomillte eller avslappnande teer som gör att vi känner oss avkopplade, som mildrar spänningar och framför allt gör att vi sover lugnare och får en mer rofylld sömn. 

via Health Line

Advertisement
Pixabay

Pixabay

En infusion eller ett örtte som är mycket lätt att förbereda hemma är det på äppelskal. Äpplet är en frukt med tusen fördelaktiga egenskaper och förutom att den kan rena vår kropp är det också lugnande och avkopplande. Till exempel innehåller äppelskal i synnerhet vinsyra, magnesium och zink, ett botemedel för dem som lider av ångest eller sömnstörningar.

Att göra ett avkok på äppelskal är väldigt enkelt, så här gör du.

Advertisement
Stuart Caie/Flickr

Stuart Caie/Flickr

Lägg äppelskalet av ett ekologiskt äpple i ugnen på låg temperatur i några minuter tills det är tillräckligt torkat. Ta ut det och koka det sedan i cirka 10 minuter på låg värme i en behållare med en halv liter vatten.

Låt infusionen svalna och sedan kan du njuta av denna läckra äppeldryck, en verklig universalkur som hjälper dig att sova bättre, lugnar nerverna och lindrar tillfällig stress.

Advertisement