Grannarna ber en läkare flytta av rädsla för coronaviruset: "Jag har ingen stans att ta vägen"

av sofia

24 April 2020

Grannarna ber en läkare flytta av rädsla för coronaviruset: "Jag har ingen stans att ta vägen"
Advertisement

Sedan coronaviruspandemin började är det inte ovanligt att läsa berättelser om människor som ger sitt bästa för att hjälpa de som har det svårt. Tyvärr händer det dock ofta att man läser om många andra män och kvinnor som inte tvekar med att dra nytta av ögonblicket för att släppa ut sina mest själviska och skamliga instinkter. Ofta även till nackdel för människor som läkare och sjuksköterskor som dagligen kämpar mot viruset.

Det här händelsen ägde rum i Moron i Argentina, där läkaren Marcelo Roldan, som lämnade hemmet för ännu ett av sina långa och utmattande skift på sjukhuset, hittade en lapp på sin dörr med ett meddelande som var minst sagt beklagligt från sina grannar.

via Minutouno

Advertisement
Minutouno

Minutouno

"Hej Dr. Roldan. Vi vet att du gör ett bra jobb på sjukhuset och vi uppskattar det, men du bör också tänka på dina grannar. Här bor det barn och äldre så vi ber dig hitta en annan plats att bo på, tills Covid-19-epidemin går över."

Trots den lugna tonen och tacksamheten, finns det ingen tvekan om att en sådan begäran är både självisk och otacksam gentemot en person som, uppoffrar sig och ger sitt bästa i sin strävan efter samhällets välbefinnande. Samma samhället som istället för att uttrycka sitt stöd försökte bli av med honom.

Advertisement
Minutouno

Minutouno

Marcelo blev både förvånad och besviken: "De föreslår att jag ska flytta till en annan plats på grund av pandemin, för att jag är läkare. Jag har dock ingen annan stans att ta vägen. Rädsla lockar ibland fram det värsta i oss." Vi håller med honom, eftersom det att säga en sådan sak till en läkare som arbetar i frontlinjen under en fruktansvärd nödsituation som coronaviruset enbart betyder att man låter sig styras av egoism och rädsla.

En omotiverad rädsla med tanke på att Marcelo själv, hemma, undviker att ha direktkontakt med sin familj, än mindre med sina grannar. Känslor av denna typ leder sannolikt till att folk bara blir orättvist behandlade som i det här fallet. Vi hoppas att fler och fler människor inser att det just nu är nödvändigt att vara modiga och agera med sunt förnuft.

Advertisement