Det här paret sjuksköterskor ler mot varandra mitt i krissituationen, en bild som symboliserar kärlek och hopp

av sofia

19 April 2020

Det här paret sjuksköterskor ler mot varandra mitt i krissituationen, en bild som symboliserar kärlek och hopp
Advertisement

Det finns bilder som mer än andra har den otroliga kraften att symbolisera ett viktigt ögonblick, ibland en hel era och förblir etsade i människors minnen under lång tid.

Det är just dessa bilder som, bättre än tusen ord, beskriver känslor, situationer, glädje, smärta och svåra stunder. Ben Cayer och Mindy Brock, ett gift par från Tampa Bay, Florida, har blivit huvudpersonerna i en av dessa bilder. Livet för många som arbetar inom sjukvården mitt i coronaviruskrisen är inte alls enkelt och det är särskilt svårt för dem att kombinera arbete och familj. Ben och Mindy, som arbetar som sjuksköterskor på samma sjukhus, fångades i ett mycket sött ögonblick fullt av kärlek och viljan att stötta varandra.

via Tampa Bay Times

Advertisement

Bilden talar för sig själv. Arbetet som dessa två utför har blivit extra riskabelt sedan denna fruktansvärda fiende som hela världen just nu kämpar emot började sprida sig. Genom styrkan av deras ömsesidiga känslor och det faktum att de delar samma jobb, kan Ben och Mindy inte göra annat än att ge varandra hopp. Bilden, som tagits efter en operation, gick snabbt runt i världen och blev en riktig symbol för ren kärlek och hopp.

Trots att de är delade av skyddsdräkter, handskar och hjälmar, har man och hustru aldrig varit så nära. Deras leenden verkar nästan "komma ut" från maskerna, medan de håller varandras ansikten i händerna. Ett foto med en djup betydelse, som visar den sanna och dagliga verkligheten för många sjuksköterskor och läkare som ger sitt bästa för att hjälpa sina patienter.

"Det viktiga är att förbli enade och stötta varandra" säger Mindy. Vi kan inte göra annat än att hålla med och vi hoppas att vårt mod och just det faktum att vi är enade snart kommer att leda oss ut ur denna sorgliga period.

Advertisement