Coronaviruset - En generös man lämnar ett tiotal kassar fulla med mat till sina grannar som har det svårt

av sofia

17 April 2020

Coronaviruset - En generös man lämnar ett tiotal kassar fulla med mat till sina grannar som har det svårt
Advertisement

Det finns generösa gester som alltid är vackra och som vi uppskattar att se i vår omgivning. I särskilt svåra stunder blir dessa handlingar verkligen värdefulla. Corinaviruspandemin är verkligen en av de största prövningarna som mänskligheten har tvingast möta i modern tid och bland alla problem som den innebär för vårt samhälle riskerar den också att förvärra ojämlikheten mellan människor som har det mer eller mindre bra ställt.

Av denna anledning är varje gest till förmån för dem som är mindre lyckligt lottade nu mycket viktigt. En generös man i Chile har beslutat sig för att visa andra människor sin närhet och ge hela världen ett vackert exempel på medmänsklighet och altruism.

via Lupita Salazar/Facebook

Advertisement

Con esto casi lloro..el vecino pancho en nuestra villa portal nuevo horizonte de Pedro de Valdivia..la plata no nos hará...

Pubblicato da Lupita Salazar su Sabato 11 aprile 2020

Grannarna kallar honom "Pancho" och redan från namnet känner man att han är en positiv person. Det är ingen tillfällighet att han överraskade hela sitt kvarter, i staden Temuco, när han hängde dussintals kassar fulla med matvaror på räcket utanför sitt hem, tillgängligt för alla som behövde det.

Det finns många människor som har blivit av med sina jobb eller inte längre har någon inkomst på grund av den pågående nödsituationen och detta har blivit ett stort problem över hela världen. Pancho sammanfattade med bara några få ord behovet av att hjälpa dem:

"Granne, ta en kasse om du behöver det och ha en bra dag" skrev han bredvid de matkassar som han donerat till grannarna i sitt område. Vi behöver väl knappast säga att många i lokalbefolkningen blev mycket rörda inför detta scenario. Lupita Salazar, som är en av dem, publicerade ett inlägg på Facebook med foton av kassarna som Pancho donerat och skrev att han är en "dyrbar och godhjärtat granne" och understryker hur viktigt det är att hjälpa dem som behöver det i detta ögonblick.

Att hjälpa varandra genom att visa medmänsklighet, generositet och ansvar är ett utmärkt sätt att övervinna denna kris. Det är kanske det enda sättet på vilket vi kan ta oss ur detta som bättre människor.

Advertisement