Coronaviruset - en pojke rymmer ifrån sina morföräldrars hus för att få krama om sin mamma som arbetar på sjukhus

av sofia

16 April 2020

Coronaviruset - en pojke rymmer ifrån sina morföräldrars hus för att få krama om sin mamma som arbetar på sjukhus
Advertisement

De psykologiska konsekvenserna av det mycket svåra ögonblick som världen just nu upplever på grund av coronaviruskrisen tynger många människor världen över. Tvångsisolering i hemmet tvingar hela familjer att tillbringa hela dagar tillsammans och kan öka negativa stämningar och känslor. Trots att man kan få tiden att gå på många sätt, kvarstår det faktum att distansering vid någon tidpunkt blir svårt att acceptera med samma lugn som man gjorde under de första dagarna.

Detta var fallet för den 5 år gamla italienska pojken från Pordenone, huvudpersonen i historien vi nu ska berätta för dig. Barnet tillbringade karantänperioden i sin mormor och morfars hus, långt ifrån sin mamma som arbetar på sjukhuset, i frontlinjen för att kämpa mot covid-19. För att undvika risken för smitta lämnade kvinnan sin son hos sina föräldrar, men vid en viss tidpunkt klarade barnet det inte längre och rymde hemifrån.

via Tgcom24

Pxfuel - foto di archivio

Pxfuel - foto di archivio

Anledningen till flykten? För att få krama mamma efter att ha varit ifrån varandra i en månad. "Gnistan" som fick pojken att komma på idén att rymma hemifrån var en livlig diskussion med hans morföräldrar. Frustrerad och missnöjd lämnade pojken huset i hemlighet och försökte be en bilist om skjuts till Trieste, där hans mamma arbetar.

Lyckligtvis hade han inte gått så långt från sina morföräldrars hus och så snart han hittades på gatan, anlände också en Guardia di Finanza-patrull. Militären förde därmed tillbaka pojken hem till sina morföräldrar, som under tiden letade efter honom hemma. Vi hoppas att pojken och alla andra som precis som honom, upplever denna isolering och distansering som något svårt snart ska få återförenas med sina nära och kära.

Advertisement