Coronaviruset - en hyresvärd avstår hyran för att handla åt en hyresgäst som har det svårt

av sofia

15 April 2020

Coronaviruset - en hyresvärd avstår hyran för att handla åt en hyresgäst som har det svårt
Advertisement

Coronaviruspandemin har påverkat många människors liv starkt. Från en dag till en annan, med stängda butiker, verksamheter och förbud, finns det de som inte längre vet hur de ska klara sig, med stora ekonomiska förluster som är svåra att återhämta sig från på kort sikt. Det finns många män och kvinnor för vilka det har blivit svårt att till och med handla mat och som har ännu svårare att betala sin månadshyra.

Dessa utgifter, i den situation vi just nu upplever, kan för många bli ett verkligt problem. Som tur är råder det ingen brist på husägare som, utan att tveka, har beslutat sig för att avstå månadshyran och några av dem har till och med gjort mer än så.

via Christina Marie/Facebook

Nathan Nichols/Facebook

Nathan Nichols/Facebook

"Jag har turen att vara ägaren" skrev Nathan Nichols på Facebook, ägare till två fastigheter "och av den anledningen har jag just meddelat mina hyresgäster att jag inte kommer att ta ut någon hyra för april månad. Jag ber alla andra fastighetsägare - tillade han - att överväga att underlätta lite för sina hyresgäster".

Enkla, direkta och tydliga ord som säkert fick många att tänka efter, och de nådde bland annat Alans öron, en annan hyresvärd. Orden som skrivits av Nichols fick verkligen den önskade effekten på honom och han bestämde sig till och med för att går steget längre. Mannen sa först till sin hyresgäst Christina, en mamma till fyra barn, att inte oroa sig för månadshyran och frågade senare kvinnan om hon och hennes familj fortfarande hade tillräckligt med mat. Christina svarade att förnödenheterna var knappa och efter bara några timmar fick hon ett meddelande där hon uppmanades att titta ut från verandan.

Advertisement
Christina Marie/Facebook

Christina Marie/Facebook

Mjölk, potatis, färskvaror och förpackad mat, blöjor och mycket mer... allt fanns där, inköpt och donerat av hyresvärden till denna hyresgäst som hade det svårt. Det är onödigt att beskriva den glädje och förvåning kvinnan kände när hon stod inför en så oväntad och osjälvisk handling. Det här är den typen av berättelser som vi är glada att få återberätta och som i ett sådant dramatiskt ögonblick får oss att återfinna hoppet för framtiden.

Advertisement