Ett äldre par bekämpar covid-19 och får komma hem igen, efter 65-års äktenskap är de även enade av sjukdomen

av sofia

24 April 2020

Ett äldre par bekämpar covid-19 och får komma hem igen, efter 65-års äktenskap är de även enade av sjukdomen
Advertisement

Efter 65-års äktenskap har José Prieto Cerrudo och hans fru Guadalupe Matas Hernández inga hemligheter för varandra. Tillsammans har de mött varje ögonblick av sin existens med förtroende och kärlek - samma kärlek som har hållt dem enade i mer än ett halvt sekel. José och Guadalupe är 88 år gamla och just under dagarna efter firandet av deras 65:e bröllopsdag, var de tvungna att möta ännu en utmaning. Båda blev smittade av coronaviruset men lyckligtvis kom de ur sjukdomen levande och deras kärlek är nu ännu starkare än tidigare.

via El Pais

Advertisement

Meet the 88-year old couple that couple who overcame the virus. José Prieto and Guadalupe Cerrudo who got married in...

Pubblicato da 104.1 Power FM su Martedì 7 aprile 2020

Mannen började lida av de första symtomen på Covid-19 den 4:e mars 2020 och klagade över hög feber och en ihållande hosta. Inledningsvis föreslog husläkaren att han skulle stanna hemma och ta antibiotika, men hans tillstånd började förvärras de följande dagarna och under firandet av sin 65:e bröllopsdag kände han sig dålig. Symtomen lämnade inget utrymme för vekan, det rörde sig om coronaviruset. Mannen fördes omedelbart till sjukhus, där tester bekräftade att han var smittad. Ett par dagar senare började även hans fru få samma symtom. De två var på sjukhus i två olika rum, men avståndet från hans fru påverkade mannen mycket negativt, så pass mycket att han bad läkarna att flyttas till samma rum som Guadalupe - en begäran som läkarna lyckligtvis accepterade.

Trots familjens oro lyckades José och Guadalupe besegra Covid-19 och bemötte den dramatiska situationen på samma sätt som de alltid har bemött allt annat i sitt liv, tillsammans och med kärlek. Paret kunde sedan äntligen återvända till Villanueva de Torre, i den spanska regionen Castilla-La Mancha.

Advertisement