Coronaviruset - indiska poliser låter en grupp turister skriva "förlåt" 500 gånger för att ha brutit mot reglerna

av sofia

16 April 2020

Coronaviruset - indiska poliser låter en grupp turister skriva "förlåt" 500 gånger för att ha brutit mot reglerna
Advertisement

Sedan coronaviruspandemin började har det funnits män och kvinnor över hela världen som, trots blockeringarna och förbuden mot sammankomster och att förflytta sig, har be slutat sig för att gå ut, träffas och inte avstå det de ville göra och därmed utsatt både sig själva och andra för onödiga risker.

Sanktioner, anmälningar och kontroller är vardag nästan överallt och i Indien, där coronaviruset har slagit till hårt, har polisen beslutat att anta system som är något ovanliga för att förklara för dem som blivit tagna på bar gärning att de betett sig på ett felaktigt sätt.

via Independent

Advertisement
Hindustan Times

Hindustan Times

Förmodligen kommer många av er att komma ihåg någon lärare i skolan som, som straff, tvingade sina elever att skriva ord eller fraser upprepade gånger på papper eller svarta tavlan. Tio turister som "fångats" av den indiska poliser efter att ha brutit mot reglerna för isoleringen på grund av coronaviruset fick just detta straff.

Besökare av olika nationaliteter vandrade runt i Rishikesh, en forntida helig indisk stad, känd världen över som ett viktigt centrum för andlighet och meditation. De överraskades av poliserna som tvingade dem att skriva "jag följde inte reglerna för isoleringen, jag är ledsen" 500 gånger och de fördes därefter tillbaka till hotellen de bor på med order att endast gå ut för akuta behov, noggrant åtföljda av lokala tjänstemän.

En mycket ovanlig metod, som så många andra som redan har antagits av den indiska polisen för att "uppmuntra" människor till att stanna hemma och respektera reglerna, som till exempel "hjälmarna" i form av coronavirus som bärs av poliserna på gatan. Vem vet om dessa åtgärder kommer att få den förväntade effekten och om även detta kommer att få människor som är ute och springer under isoleringen att förstå det absoluta behovet av att inte ytterligare förvärra en redan mycket allvarlig situation.

Advertisement