"Jag fick inte ens pengar till att köpa bröd" barnbarnet stjäl 2 miljoner från sin 98-åriga farmors konto

av sofia

15 April 2020

"Jag fick inte ens pengar till att köpa bröd" barnbarnet stjäl 2 miljoner från sin 98-åriga farmors konto
Advertisement

Att dra nytta av de svagaste människorna är ett fruktansvärt brott, men att utnyttja äldre människor för att lura dem och lämna dem utan ett enda öre är ett brott utan etik och moral. Historien om denna 98-åriga farmor i Spanien har upprört många människor runt om i världen. Personen som lurade henne var i detta fall ingen annan än Maria Diaz Urosas barnbarn, som nu har allvarliga ekonomiska svårigheter.

via Madridiario

Advertisement
El Mundo

El Mundo

Nu har den äldre kvinnans advokat formellt lagt in en anmälan till Madrids regering för försäljningen av en fastighet värd 420 000 euro och för stöld på ytterligare 2 miljoner euro. Denna anmälan för förskingring och bedrägeri mot hennes barnbarn kan leda till 8 års fängelse och 300 000 euro i skadestånd.

Advertisement
El Mundo

El Mundo

Hennes barnbarn Manuel, efter att ha fått veta att hans farmor hade blivit änka för andra gången vid 92-års ålder, hade kontaktat henne kärleksfullt och övertygade henne med tiden om att låta honom vara den enda arvingen i hennes testamente. Kvinnan, som trodde på sitt barnbarns godhet, lät sig övertygas, medan Manuel började göra banköverföringar i hennes namn och blev snabbt den enda ägaren till farmorns konton.

La Vanguardia

La Vanguardia

Barnbarnet startade sedan ett företag med hjälp av dessa bedrägerier och dessa kontinuerliga debiteringar, ett företag som registrerades i farmorns namn, som med tiden inte har uppvisat någon form av aktivitet eller genererat någon vinst, förutom lönecheckar på upp till 6 000 euro.

Manuel gjorde, enligt den 98-åriga kvinnan som nu inte har ett enda öre kvar att leva av, till och med flera resor till USA tillsammans med hennes ekonomirådgivare. I väntan på rättegången är kvinnan nu desperat: "Han lämnade inte ens tillräckligt med pengar för att jag ska kunna köpa mig bröd."

YouTube

YouTube

En berättelse om bedrägeri mot en gammal kvinna som verkligen är både förkastligt och skamligt. Låt oss hoppas för Marias skull att denna historia förr eller senare kommer att ta slut och att hon kommer att få de ersättningspengar hon har rätt till!

Advertisement