Coronaviruset - en husägare avstår hyran för 80 lägenheter för att hjälpa sina hyresgäster som har det svårt

av sofia

07 April 2020

Coronaviruset - en husägare avstår hyran för 80 lägenheter för att hjälpa sina hyresgäster som har det svårt
Advertisement

Coronaviruspandemin tvingar regeringar runt om i världen att vidta restriktiva åtgärder för att begränsa smittan. Det är en situation som miljontals människor upplever sedan flera dagar tillbaka och som precis som man förutsett, förutom att begränsa möjligheten att sprida sjukdomen, också har uppenbara negativa effekter på världsekonomin och människors ekonomiska förhållanden.

Många har förlorat sina jobb, får mindre lön eller är egenföretagare som tvingats stänga med betydande förluster. Lyckligtvis finns det många som ser alla dessa svårigheter och beslutar sig för att försöka hjälpa de som riskerar att inte klara sig. Mario Salerno, en fastighetsägare i Brooklyn, bestämde sig för att utföra en mycket solidarisk gest för sina hyresgästers skull.

via The New York Times

EWTN/Youtube

EWTN/Youtube

Mario Salerno har cirka 80 lägenheter, med mer än 200 hyresgäster. Bland dem finns naturligtvis de som betalar ett högre pris än andra för karantänen och det faktum att de flesta verksamheter står stilla. Så utan att tveka  meddelade Mario den 30:e mars 2020 alla sina hyresgäster att de inte skulle behöva betala hyran för april. Om det för många människor, i denna situation av ekonomiska svårigheter, till och med kan vara svårt att handla mat, kan hyran bli ett stort problem.

"Jag avstår hyran för april 2020. Ta hand om dig, hjälp dina grannar och tvätta händerna!" Med dessa enkla ord tryckt på några papper vid ingången till bostadsrätten tillkännagav Mario sitt beslut. När han intervjuades om detta sa ägaren till fastigheterna att han först och främst bryr sig om hyresgästerna och hälsan hos sina hyresgäster och att han inser att det under dessa förhållanden kan vara riktigt svårt att ha råd med mat på bordet.

Advertisement
EWTN/Youtube

EWTN/Youtube

Tacksamheten från de människor som bor i Marios lägenheter var enorm. De har alla en berättels om dagliga, verkliga svårigheter, på grund av den fruktansvärda hälsokrisen vi går igenom. Kaitlyn, till exempel, var tvungen att stänga sin frisörsalong, Paul å andra sidan avskedades efter det att hans företag stängde på grund av karantänen.

Tack vare Mario Salernos vänlighet kommer de nu att kunna sova lugnare om natten, säkra på att en extra utgift inte kommer att tynga på deras personliga budget. Vad ska man säga, det denna husägare har gjort är verkligen ett exempel på medmänsklighet. Det är exakt denna typ av handlingar som världen behöver i ett svårt ögonblick som det vi just nu går igenom.

EWTN/Youtube

EWTN/Youtube

Advertisement