En ägare till en restaurang avstår sin lön under ett år för att kunna betala sina anställda

av sofia

02 April 2020

En ägare till en restaurang avstår sin lön under ett år för att kunna betala sina anställda
Advertisement

Ingen lön eller bonus i år för VD:n för de amerikanska restaurangerna Texas Roadhouse. På grund av coronavirusepidemin, inte bara i Europa utan även i USA, har ägaren för den kända restaurangkedjan beslutat sig för att göra ett val till förmån för sina anställda. W. Kent Taylor har beslutat sig för att donera sin lön och alla sina bonusar under ett år till de anställda på hans restaurangkedja. En solidarisk gest som verkligen sker vid rätt tidpunkt under en period då många anställda precis som de på Texas Roadhouse tvingas stanna hemma utan möjlighet att tjäna pengar.

via Foxnews

Advertisement
Wikipedia

Wikipedia

Dessutom donerade W. Kent Taylor 5 miljoner dollar direkt från sitt personliga konto till Andy's Outreach, ett ideellt företag som förvaltas av Texas Roadhouse, som skapades med syftet att hjälpa de anställda under svåra perioder.
 

Advertisement
Reddit

Reddit

Liksom många andra restauranger försöker Texas Roadhouse erbjuda en service till de som känner sig lite nere och vill äta en god biff eller helt enkelt comfort food (den kategorin mat som inte är riktigt hälsosam, men mycket god, som exempelvis pommes frites). Tack vare hemleveranser kan Texas Roadhouse mat nå amerikanska medborgares hem, men även denna restaurangkedja försöker förstå hur man bör uppföra sig under denna konstiga period.

Advertisement