Daniel, den 21-åriga killen som lider av cystisk fibros och blev frisk från coronaviruset: "Vi kan besegra det"

av sofia

03 April 2020

Daniel, den 21-åriga killen som lider av cystisk fibros och blev frisk från coronaviruset: "Vi kan besegra det"
Advertisement

Mitt i all denna smärta och lidande och de dåliga nyheterna vi får höra dagligen på grund av coronaviruspandemin, finns det lyckligtvis ibland människor som med sin historia lyckas ge oss lite mer hopp, inte bara för de som är smittade, men även för resten av världen.

Just så är fallet med Daniel, en 21 år gammal engelsk kille som lider av cystisk fibros och som lyckades komma ur den svåra situation han hamnat i på grund av covid-19 och därför vill sända ut ett budskap om mod och optimism.

via Daily Express

Advertisement
News 247 Live/YouTube

News 247 Live/YouTube

Daniel diagnostiserades med cystisk fibros vid 4 års ålder. Det är ett redan mycket allvarligt kliniskt tillstånd som bland andra organ särskilt drabbar lungorna och bronkerna. Det säger sig självt att det att bli smittad av coronaviruset för den här pojken kunde ha blivit väldigt farligt. Han blev inlag på sjukhus i två veckor och efter en period av karantän hemma lyckades Daniel äntligen bli av med denna fruktansvärda osynliga fiende.

När han väl testat negativt för viruset insåg 21-åringen att hans fall kunde motivera och ge hopp för många andra sjuka. Att veta att det i vissa fall är möjligt att överleva denna sjukdom även om du sedan länge lider av en sjukdom som försvagar dig och gör att hälsan äventyras mer än normalt, kan verkligen vara en stor lättnad för många.
 

Advertisement
News 247 Live/YouTube

News 247 Live/YouTube

Pojken berättade därför om sina symtom och sin erfarenhet och uppmanar alla som drabbats av coronaviruset att inte få panik eller alltför negativa tankar och försöka koncentrera sig, med all sin styrka sitt mod, på att återhämta sig. När hans tillstånd började förbättras beslutade Daniel av egen fri vilja att spendera resten av sjukdomsperioden hemma, för att lämna utrymme åt andra personer på intensivavdelningen på det sjukhus där han var inlagd.
 
"Vi kan besegra det!" skrev han på ett papper som han fotograferade sig själv med. Aldrig som i detta mörka ögonblick behöver världen berättelser som denna som sprider lite hopp.
 

Advertisement