Nu när vi alla är ifrån varandra kan det även att skriva enkla ord som "Hej" eller "Hur mår du?" få oss att le igen

av sofia

05 April 2020

Nu när vi alla är ifrån varandra kan det även att skriva enkla ord som "Hej" eller "Hur mår du?" få oss att le igen
Advertisement

Om det finns ett perfekt tillfälle att tillämpa allt som är bra inom tekniken är det exakt nu när många länder har infört obligatorisk isolering och tvingar människor att vara i karantän i sina egna hem. I de flesta länder får man inte gå ut utom av primära skäl och därför har människor inte möjlighet att träffa sina vänner och släktingar på samma sätt som innan. Men med hjälp av modern teknik kan ensamheten vara lite lättare att hantera.

via CNBC

Advertisement
Wallpaper Flare

Wallpaper Flare

Möjligheten att chatta och skicka meddelanden, sociala medier och videosamtal tillåter oss att hålla kontakten med våra nära och kära som kanske befinner sig långt borta, men samtidigt mycket nära i tankarna och i hjärtat. Så istället för att spendera timmar av denna karantän framför skärmen på en smarttelefon med att spela eller något annat som egentligen är oviktigt, varför inte skicka ett meddelande till någon som vi inte har hört av på länge? Till dina morföräldrar som bor långt ifrån dig, din bästa vän eller varför inte, till din partner som kanske inte bor i samma hus som du gör?

Ibland, i fall av extrem ensamhet och isolering, kan ett enkelt meddelande med orden "Hej" eller "Hur mår du?" skänka ett leende även under de mörkaste dagarna.

Advertisement
Wikimedia

Wikimedia

På detta sätt förvandlas ny teknik från att vara en källa till det moderna samhällets ondska till en oändlig möjlighet att hålla kontakten med de människor vi bryr oss om allra mest. Så låt oss ta vår smarttelefon, börja skriva ett meddelande och skicka de till synes enkla orden till någon som vi verkligen känner att vi saknar.

Ett hoppfullt meddelande om närhet kan också komma med ett enkelt "Hej" eller "Hur mår du?". Det räcker verkligen med lite!

Advertisement