Våra barn riskerar att bli traumatiserade av den obligatoriska karantänen, de vuxnas roll har aldrig varit så avgörande som den är nu - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Våra barn riskerar att bli traumatiserade…
90 år gammal blir hon inlagd på grund av coronaviruset, men vägrar respiratorn: Coronaviruset, i Kina börjar de gradvis öppna upp köttmarknaderna igen där man säljer bland annat orm och fladdermöss

Våra barn riskerar att bli traumatiserade av den obligatoriska karantänen, de vuxnas roll har aldrig varit så avgörande som den är nu

Av sofia
617
Advertisement

Den isoleringssituation som de flesta av oss i världen upplever på grund av coronaviruspandemin just nu är inte lätt eftersom den begränsar dagliga handlingar och tvingar oss att ändra på våra vanor. Karantän är i ett så känsligt ögonblick å ena sidan en nödvändig och oumbärlig åtgärd, men å andra sidan blir det ett villkor som för många människor riskerar att orsaka allvarliga besvär och skapa andra problem.

För en vuxen kan det vara lättare att acceptera en förändring än för ett barn. Barnen i många familjer blev instängda i hemmet över en natt och drabbades verkligen av ett trauma, vilket riskerar att få konsekvenser i det långa loppet. Av den anledningen växer oron hos föräldrar, lärare och pedagoger över hela världen och det är viktigt att vara medveten om detta och göra vårt bästa för att göra våra barns karantänperiod lite lättare.

via: Unicef
image: Pxfuel

Om det för ett barn under normala förhållanden är svårt att bli isolerad i hemmet blir det säker värre när det handlar om funktionshindrade barn med beteendemässiga störningar eller utvecklingsstörningar, eller för dem som kanske lever i ekonomiskt svåra situationer. Det finns många olika typer av komplicerade situationer och det är nödvändigt att ta hänsyn till dem.

Även om många föräldrar försöker underhålla sina barn hemma med aktiviteter som kan stimulera deras kreativitet, fantasi och lärande, är det inte alltid så självklart att sådana ansträngningar ger resultat. Barn och ungdomar riskerar att spendera mycket, för mycket tid framför TV-skärmar och elektroniska apparater, till nackdel för deras fysiska och psykiska hälsa.

Att inte kunna träffa vänner, lärare, klasskamrater eller sporta är en situation som de flesta barn inte har tvingats uppleva på länge och därför vet vi inte vilka konsekvenser detta kommer att få för deras utveckling. Föräldrar och familjemedlemmar som är hemma med sina barn i dag har ansvaret och skyldigheten att hjälpa dem med alla verktyg och medel som finns. Det är naturligtvis inte lätt, men det kommer att undvika att skapa problem för dem som kan påverka framtiden.

Det italienska föreningen för studier av traumatisk stress (SISST) råder i detta avseende alla vuxna hemma med sina barn att begränsa så mycket som möjligt tiden för media, TV eller sociala nätverk, alla verktyg som kan bli bärare av negativa känslor.

Manuella aktiviteter som ska göras tillsammans med de äldre är viktiga för att få tiden att gå och även om det inte alltid är möjligt är det bra att försöka föreslå dem. Situationen i samband med covid-19-pandemin bör därför förklaras tydligt för barnen, men utan att överdriva oro eller måla upp katastrofala scenarion. Snarare kan det vara användbart att insistera på vikten av att respektera reglerna för allas skull.

Förutom vad mammor, pappor och andra släktingar kan göra, är det viktigt att institutioner - och främst skolan - gör sitt bästa för att involvera alla i de aktiviteter som ska genomföras dagligen, så att ingen känner sig utanför, annorlunda eller förvirrad, inte ens de som har fysiska eller ekonomiska problem.

Advertisement

Endast med hårt arbete från oss alla kommer det att vara möjligt att säga att vi bemött coronaviruset på bästa sätt, i hopp om att barnen snart på gator, skolor och i parker över hela världen kommer att kunna springa, leka och få växa upp normalt.

Tags: BarnPsykologiAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack