6 användbara tips för att leva tillsammans med din familj, även om du kanske inte alltid tycker att de är trevliga

av sofia

30 April 2020

6 användbara tips för att leva tillsammans med din familj, även om du kanske inte alltid tycker att de är trevliga
Advertisement

De restriktiva åtgärder som vidtagits för att begränsa smittan av det farliga coronaviruset tvingar miljontals människor att stanna kvar i hemmet under några veckor, utan någon möjlighet att ha kul, träffa vänner eller ha kul. Många bor säkert ensamma, men andra tvingas istället på obestämd tid uthärda familjemedlemmar som man i normala livssituationer tenderar att undvika under hela året.

via Psychology Today

Advertisement
Needpix

Needpix

Här är 6 strategier för att hålla dysfunktionella familjemedlemmar i schack och försöka hitta balans:

  • Meditera alltid för att finna din inre frid innan du interagerar med dem: koncentrera dig, ta ett djupt andetag, hitta först din inre balans innan du interagerar med en familjemedlem som du stör dig på. Det kan verka lite svårt, men med övning och inre balans kommer du att kunna ha det samtal som du verkligen inte ville ha.
  • Prata alltid om lätta eller positiva saker: det är meningslöst att gräva upp gammal rost eller tragedier från det förflutna och nutiden. För att upprätthålla goda relationer med vår familj inom hemmets fyra väggar, måste man försöka ha en positiv attityd så länge det är möjligt.
  • Om du inte gillar en konversation, delta inte: inte alla diskussioner i hemma är trevliga, om vi inte gillar dem och tror att de bara ger oss negativitet är det bara att överge dem och söka tillflykt i en konversation med en nära vän, kanske via telefon eller sociala medier.

Advertisement
William Pearce/Flickr

William Pearce/Flickr

  • Anklaga inte alltid din familj för allt: det är lätt att tappa tålamodet hemma, mer än vanligt, men trots att samlevnaden i dessa situationer är mer "dramatiskt" än vanligt, men det är viktigt att inte bara skylla på sin familj för något man inte gillar.
  • Försök inte att behaga din familj: de kanske aldrig har gillat dig för den du är, men det betyder inte att du måste stanna hemma med dem och ändra den du verkligen är, ditt beteende, dina tankar. Var alltid dig själv.
  • Fokusera på de positiva sidorna i din familj: även om du inte tål dem, har de också positiva sidor så fokusera på dem och försöka främja dem. Relationen mellan er kommer att gynnas.

Naturligtvis är det inte lätt att leva tillsammans med familjemedlemmar som du aldrig har stått ut med, men försök alltid att vara positiv och alltid se... glaset halvfullt!

Advertisement