Till min fyrbenta vän, tack för det stöd du ger mig under denna period av isolering

av sofia

23 April 2020

Till min fyrbenta vän, tack för det stöd du ger mig under denna period av isolering
Advertisement

Under dessa dagar då det i många länder råder obligatorisk karantän och man tvingas vara instängd innanför hemmets fyra väggar, är det vanligt att man känner av tristessens och ensamhetens tyngd. Att inte kunna träffa och umgås med sina närmaste vänner, känna sin partners varma kram eller sina föräldrars och nära släktingars stöd är tufft. Den sociala distanseringen har tvingat många av oss att inte kunna se någon "fysiskt" på ett tag.

via On Milwaukee

Advertisement
National Park Service

National Park Service

Denna värme och tillgivenhet kan dock kompenseras av våra husdjur. Inte nog med att katter och hundar inte kan vara bärare av Covid-19 (ni behöver därför inte få någon panik), de kan till och med vara det bästa sällskapet som man kan ha för alla dem som kanske spenderar denna period av obligatorisk karantän och social isolering ensam. 

De kommer aldrig att döma dig, de kommer aldrig att överge dig, med en enda blick kan de förstå din oro och dina bekymmer. Tack vare närvaron av ett husdjur i hemmet kan tiden till och med flyga förbi!

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Hur betryggande är inte de stunder när din hund eller katt närmar sig dig medan du sitter bekvämt i soffan, klättrar på dina ben och kurar ihop sig i din famn? De kan verkligen ge sinnesfrid och stunder av lugn och ro, även om du bor ensam.

I dessa ögonblick, i dessa små gester, finns all den kärlek, tillgivenhet och närhet som man kan få och uttrycka i svåra situationer av extrem isolering. Av denna anledning vill vi i denna period av obligatorisk karantän tacka våra fyrbenta vänner för att de alltid finns där för oss. Vi kommer aldrig att glömma det!

Advertisement