Några mammor ber folk sluta kalla sina husdjur "pälsbeklädda barn " och det här är anledningarna - TittaPaVideon.se
x
Några mammor ber folk sluta kalla sina…
13 roliga bilder på barn som gör livet svårt för föräldrarna Ju dyrare bil man har, desto mindre respekt och empati har man gentemot fotgängare enligt en studie

Några mammor ber folk sluta kalla sina husdjur "pälsbeklädda barn " och det här är anledningarna

05 Augusti 2020 • Av sofia
1.414
Advertisement

Du kommer säkert ha träffat människor med en väldigt entusiastisk inställning till sina husdjur. Det finns de som pratar med sina hundar - inget konstigt med det! - och det finns de som hänvisar till dem som "pälsbeklädda barn". Det finns faktiskt många som betraktar sin hund eller katt som ett barn och av detta skäl inte heller tvekar med att låta sig kallas "mamma" eller "pappa". Även om alla är fria att bete sig som de vill inom lagens gränser, finns det en del mammor som inte är överens om användningen av uttrycket "pälsbeklädda barn", eftersom de hävdar att det är ett missanpassat uttryck och en respektlöshet gentemot barn.

image: Pexels

De som har haft husdjur innan de fick barn kan säkerligen förstå dessa mammors synvinkel som inte accepterar att ett barn och en hund placeras på samma nivå. Även om vi älskar våra djur väldigt mycket, måste vi hålla med om att det finns enorma skillnader mellan ett barn, ens eget barn och en hund. En hund kommer aldrig att väcka dig mitt i natten för att den behöver ammas eller få en ny blöja, en hund kommer aldrig att röra dig på djupet genom att säga sina första ord. Kort sagt, även om det finns en sann kärlek gentemot djur, känner vi oss säkerligen mer oroliga över att lämna bort vårt barn till någon under en kort tid, snarare än vår katt. Att uppfostra ett barn är mycket mer krävande än att uppfostra ett djur.

image: Pexels

På samma sätt ville även en hundtränare vid namn Melanie, betona att det inte är rätt att jämföra människor och djur, barn och hundar, men hennes avhandling, även om den leder till samma slutsatser som de arga mammornas för den tanklösa användningen av ordförråd, utgår från olika antaganden: "Jag störs inte av uttrycket pälsbeklädda barn, men jag tror att hundar förtjänar att bli accepterade för det att de är, det vill säga hundar och inte människor...". Kort sagt, det som irriterar tränaren är den tendens som många har att vilja "göra djuren mänskliga" till varje pris. Trots allt, är det inte just det faktum att de skiljer sig så mycket från oss som i många fall gör att vi gillar dem så mycket?

Tags: DjurBarnPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack