En flicka retar en apa och får en reaktion som hon inte förväntat sig: apan rycker tag i hennes hår och drar hårt tills hon lyckas komma loss

av sofia

27 Juli 2022

En flicka retar en apa och får en reaktion som hon inte förväntat sig: apan rycker tag i hennes hår och drar hårt tills hon lyckas komma loss
Advertisement

Vissa djur är människans bästa vän, detta vet vi mycket väl. Många av oss är vana vid att umgås med hundar, katter, fåglar och andra liknande varelser som sedan en tid tillbaka har blivit "tama" och det är vanligt att se dem tillsammans med människor. Det finns sedandjur som det dock är möjligt att träffa endast på speciella platser: djurparker, naturreservat och så vidare där olika arter lever och skyddas och där vi människor kan beundra deras skönhet och särart. Således har även de som inte kan sätta sig på ett flygplan och besöka avlägsna platser, möjlighet att se lejon, zebror, giraffer, elefanter, isbjörnar, lemurer och många andra djur på nära håll.

Var dock alltid försiktig så att du inte stör dessa djur och lämna dem alltid ifred, även om du iakttar dem på avstånd. Vad kan hända om man inte gör det? Att man till exempel hamnar i situationen som den lilla flickan som är huvudpersonen i denna berättelse hamnade i. Låt oss ta reda på vad som hände med henne och varför.

via greciadlg29/Tik Tok

greciadlg29/Tik Tok

greciadlg29/Tik Tok

Berättelsen utspelade sig i Mexiko där en liten flicka, som besökte djurparken med sin familj, gick fram till apburen för att iaktta dessa djur på nära håll. Utrustad med en telefon, förmodligen för att ta bilder på djuren eller för att spela in en video, började hon slå med händerna på nätet. Efter några ögonblick, kanske för att en av aporna blev irriterad på tjejen, reagerade djuret illa och tog tag i hennes hår. Apan höll henne i ett ganska hårt grepp och till en början kunde den lilla flickan, som man kan se i videon som lagts upp på sociala medier, inte frigöra sig, men sedan med hjälp av en vuxen kommer hon loss.

Advertisement
greciadlg29/Tik Tok

greciadlg29/Tik Tok

Ett ögonblick av ångest och rädsla som lyckligtvis inte varade länge. Synd bara att flickan när hon försökte ta sig bort från buren, greps en andra gång, fortfarande i håret, och ryktes mot apan med kraft.

En garanterat obehaglig situation att befinna sig i, men videoklippet påminner oss och lär oss en mycket viktig sak: djur, även om de lever på anläggningar dit allmänheten har tillgång, bör inte störas på något sätt.

greciadlg29/Tik Tok

greciadlg29/Tik Tok

Vi kan iaktta dem, beundra deras särdrag i hur många minuter som helst, men vi bör inte reta eller störa dem och framför allt, som det ofta står skrivet på skyltar utspridda på djurparkerna, får vi inte knacka på glaset eller burarna för att undvika att skapa små eller stora trauman och reaktioner som den som den här apan fick.

Har något sådant någonsin hänt dig?

Advertisement