Den här pojken tar sig till skolan på ett mycket speciellt transportmedel varje dag: sin lama

sofia

03 Juni 2022

Den här pojken tar sig till skolan på ett mycket speciellt transportmedel varje dag: sin lama
Advertisement

Världen är varierad, detta vet vi mycket väl, liksom de situationer som människor lever i. Många har turen att födas på högt utvecklade orter, där alla bekvämligheter finns nära till hands och allt kan göras enkelt, men det finns också de som, som bor på landsbygden och kanske inte har samma tur i viss mening. Detta är en av anledningarna till att man i dessa fall måste aktivera sin fantasi och hitta nya lösningar för att lösa små och stora vardagsproblem.

Till exempel har inte alla barn möjligheten att ta sig till skolan med buss eller bil och hur kan man då göra i dessa fall? Den här historiens lilla huvudperson har hittat en smart alternativ och en mycket charmig lösning, som många människor på nätet blev mycket förtjusta i. Låt oss lära känna honom tillsammans och ta reda på vad han hittade på.

via Tik Tok/armandoluna_97

Advertisement
Tik Tok/armandoluna_97

Tik Tok/armandoluna_97

Det här är Jhoel, en ecuadoriansk pojke som använder sig av Benjamin för att ta sig till skolan. Om du tror att det är namnet på en klasskamrat, eller en vän eller en släkting till honom, har du väldigt fel. Benjamin är namnet på hans fyrbenta vän: en lama.

Ja, du läste rätt och det är sant. Barnet, för att inte komma för sent till skolan, sätter sig på sin trogna vän och börjar springa mot skolan. Det bör även nämnas att Jhoel också är väldigt duktig på att rida lamadjur. Det är faktiskt inte alls självklart att kunna rida i den hastigheten på ett liknande djur. Han kan det och gör det även mycket bra, vilket framgår tydligt av bilderna på de många videor som lagts upp av honom.

Tik Tok/armandoluna_97

Tik Tok/armandoluna_97

Pojken blev viral på webben tack vare videon av en användare som stötte på honom av en slump, och han är verkligen ett exempel på envishet, hängivenhet och viljestyrka. För honom var det faktiskt aldrig lätt att ta sig till skolan, men han gav aldrig upp.

Jhoel bor i provinsen Cotopaxi och har inte ett mer konventionellt transportmedel tillgängligt för att förflytta sig och kan inte ens använda en cykel på grund av den ojämna vägytan. Vad gör man då? Ger upp? Absolut inte. På Benjamins sadel åker barnet flera kilometer varje dag i tillräckligt hög hastighet för att nå skolan och skaffa sig en utbildning för framtiden.

Även om han är liten har vår huvudperson mycket väl förstått hur viktigt det är med en bra utbildning och har inte för avsikt att ge upp. Som tur är är hans fyrbenta vän kraftig och snabb nog att tillåta honom detta lilla dagliga "maraton".

Advertisement
Tik Tok/armandoluna_97

Tik Tok/armandoluna_97

Bilderna där man ser honom rida på laman är verkligen vackra och roliga och har spridits snabbt på sociala medier och fått ett mycket stort antal visningar och kommentarer. Många användare har kallat honom en liten krigare och är väldigt imponerade av hans bedrifter.

Faktum är att vi inte heller kan låta bli att bli imponerade av hans styrka och önska honom en underbar framtid.

Advertisement