Till alla de som arbetar trots nödsituationen: Tack för det ni gör

av sofia

24 Mars 2020

Till alla de som arbetar trots nödsituationen: Tack för det ni gör
Advertisement

Medan hela världen anpassar sig till de restriktiva åtgärderna från regeringarna i de olika länderna, är en av de största konsekvenserna ekonomiskt och socialt den tillfälliga nedstängningen av all icke-väsentlig arbetsverksamhet för befolkningen, social distansering och karantän i det egna hemmet i många länder, coronavirusinfektionen kan inte och får inte spridas. Trots att många skolor och företag är stängda finns det några väsentliga jobbkategorier som inte kan stanna upp.

via Time

Advertisement
Phil Gradwell/Flickr

Phil Gradwell/Flickr

Till alla dem som fortsätter att arbeta trots den globala hälsokrisen, säger vi tack. Vårt tack är framförallt riktat till dem som fortfarande arbetar på banken, på ett postkontor eller som är anställda i en mataffär eller apotek.

Vårt tack går till alla dessa kategorier av arbetare som inte kan och inte får sluta för att deras arbete är viktigt för medborgarna trots det absoluta förbudet att lämna huset, promenera, eller träffa människor, utom av väsentliga skäl såsom till exempel för att handla eller köpa mediciner för sjuka människor som råder i många länder.

Advertisement
Pxhere

Pxhere

Dessa arbetare kan inte stanna hemma utan tvingas varje dag stå bakom en disk eller komma i kontakt, om än på ett säkert avstånd, med andra och riskera att bli smittade av en eventuell infektion av covid-19 från dem som kanske inte har några symptom och ovetandes går runt och bär på det farliga viruset som just nu stjäl liv världen över. Trots detta är de fortfarande där för att få samhället att fungera och tjäna oss dagligen.

Tack till alla de som fortfarande arbetar under denna världskris. För vår skull.

Advertisement