"Sluta oroa er, det är inte bra för hälsan" en italiensk läkares tips för att överleva stressen i samband med coronaviruset - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
"Sluta oroa er, det är inte bra för…
Eftersom människor är instängda i Milano håller kaninerna på att ta över parker och rabbatter i staden En sjuksköterska brister ut i tårar när hon upptäcker att mataffären är tom på grund av hysterin kring coronaviruset

"Sluta oroa er, det är inte bra för hälsan" en italiensk läkares tips för att överleva stressen i samband med coronaviruset

Av sofia
2.563
Advertisement

Situationen som många människor världen över upplever på grund av coronavirus-krisen är inte enkel. För att begränsa pandemin har myndigheterna i många länder utfärdat utgångsförbud för alla medborgare, som därför tvingas stanna i karantän hemma. Allt detta innebär att sinnesstämningen hos många, efter många dagar som alla verkar vara de samma, inte är den bästa.

Nyheterna om nödsituationen hjälper heller inte vårt nervsystem, som reagerar med ångest, rädsla, osäkerhet och stress. Mänskliga känslor, naturligtvis, som dock verkligen inte bra för hälsan. Någon som försöker ge hjälp, om än en "virtuell" sådan, till alla människor som för närvarande känner sig såär Dr. Adolfo Panfili, en italiensk ortoped och ordförande för International Association of Orthomolecular Medicine (AIMO).

I videon som han publicerade på sin Facebook-sida försöker han förklara för alla varför ångest och stress inte är bra för vårt välbefinnande och i synnerhet vårt immunförsvar.

Speciellt är adrenalin, kortisol och noradrenalin de hormoner som vår kropp producerar när den befinner sig i spända situationer. Under liknande omständigheter kan dessa ämnen begränsa - om inte helt minska - vår kropps förmåga att försvara sig mot yttre patogener. Detta innebär att du blir mer utsatt för infektioner och sjukdomar.

Basta con la paura!!!! Rimettiamo in equilibrio il nostro sistema parasimpatico e #tuttoandràbene

Pubblicato da Adolfo Panfili su Lunedì 16 marzo 2020

För att inte nämna att enligt många studier som gjorts i ämnet kan stress också orsaka sekundära effekter. När vi är oroliga, kan vi vara mer benägna att anta dåliga vanor eller beteenden (rökning, alkohol eller att äta mer än nödvändigt), vilket verkligen inte hjälper vårt välbefinnande.

Därför är budskapet från denna italienska kirurg grundläggande i en period som denna, där karantänen och coronavirus-pandemin är många människors dagliga verklighet. Låt oss göra det för vår egen skull, låt oss försöka säga "stopp" för rädslan och låt oss koncentrera oss på att finna harmoni och ett inre lugn, tack vare de passioner och det stöd som vi kan bygga upp hemma. Vår hälsa kommer att tacka oss!

Advertisement
image: Pexels
Tags: Må braHälsaAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack