En flicka som lider av alopeci blir lycklig när hon ser en reklam med en modell utan hår - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En flicka som lider av alopeci blir…
Covid-19 en sanitetsexpert ger oss 5 användbara tips på hur vi kan desinficera hemmet En flicka blev bokstavligen undanknuffad av människorna som försökte köpa toapapper i en mataffär

En flicka som lider av alopeci blir lycklig när hon ser en reklam med en modell utan hår

Av sofia
390
Advertisement

Alopecia är en sjukdom som drabbar tiotals miljoner människor runt om i världen. Det är i de flesta fall inte en allvarlig sjukdom, men håravfall är verkligen inte trevligt för någon och även om denna typ av problem kanske inte är så allvarligt för många män, blir alopeci säkert svårare för en kvinna eller, ännu värre, för en flicka eller en ung tjej.

Lilla Iylah Hanley vet detta mycket väl, som redan från fyra års ålder började förlora det mesta av sitt hår. Det säger sig självt att det inte är lätt för en flicka att vara i en sådan situation. Särskilt eftersom det finns en risk för att hon kommer att känna sig ensam och annorlunda jämfört med alla sina kamrater.

via: Nzherald
image: Instagram

Det fanns dock en tidpunkt då Iylah lyckades känna sig lite mindre utesluten från en värld där estetiska krav, reklam och samhället knappast accepterar en flicka utan hår. Vi pratar om när hon såg en sminkreklam som visar en ung modell utan hår. I det ögonblicket kände Iylah sig representerad och mamman ville dela hennes historia med resten av världen vilket rörde många människor.

Så snart hon såg affischen, blev den lilla flickan alldeles till sig. Äntligen var det någon, som hon, som var utan hår och inte skämdes över det, utan snarare gjorde det för att göra reklam för skönhetsprodukter! Modellen i fråga, Parris Goebel har, även om hon inte lider av alopecia, valt att bära mycket kort hår, vilket inspirerade och fyllde flickan med glädje.

Advertisement

Den lilla flickans mamma bestämde sig för att offentligt tacka Parris Goebel på Instagram för att ha gjort så mycket, med så lite, för hennes dotter. Innan det ögonblicket skulle Iylah aldrig trodde att någon "känd" person kunde ha likadant hår som hon, men allt har förändrats sedan dess. När Parris läste mammans tack och såg foto där den lilla flickan hade fotograferats bredvid hennes reklamaffisch, bestämde hon sig för att ge henne en gåva och träffa henne personligen.

För deras skull stängde en av MACs butiker och tillät flickan och modellen att tillbringa en minnesvärd stund för att sminka varandra, prata och ha kul tillsammans. För denna vackra lilla flicka var det verkligen en stor upplevelse som hjälpte henne. En stor boost för hennes självkänsla och självförtroende, som vi är säkra kommer att hjälpa Iylah att inte längre se sig själv som "ful" eller "annorlunda"

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack