Den här påhittiga fröken stämplar sina elevers händer och belönar dem om händerna är rena i slutet av dagen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här påhittiga fröken stämplar…
Ett hjärtligt tack till all medicinsk personal och alla städare som riskerar sina liv varje dag Denna 73-åriga gamla dam var överviktig, men genom att följa sin dotters yogalektioner gick hon ner mer än 50 kilo

Den här påhittiga fröken stämplar sina elevers händer och belönar dem om händerna är rena i slutet av dagen

Av sofia
594
Advertisement

Att lära barn vikten av god hygien är alltid bra. Det är extra viktigt att lära dem att tvätta händerna så mycket som möjligt, hela tiden och under alla årstider. När man sedan som nu befinner sig i en akut hälsosituation, som den som orsakats av coronaviruset, blir det en nödvändig plikt att följa dessa normer, inte bara för barnen.

En amerikansk lärare som arbetar med elever i tredje klass på en skola i Hallsville, Missouri, har tänkt till lite extra och gett sina elever en utmaning som är lika enkel som den är kreativ för att uppmuntra dem till att alltid hålla händerna rena.

via: Daily Mail

Hennes namn är Shauna Woods och hon är en lärare som delat sin idé med resten världen för att se till att hennes unga elever alltid sköter sin personliga hygien medan de är på lektionen. Vad det rör sig om? Jo, det rör sig om en mycket enkel stämpel med hennes namn på. För att se till att alla barn tvättar sina händer regelbundet "belönas" de med en stämpel och om avtrycket på baksidan av handen har försvunnit i slutet av dagen på grund av att de tvättat händerna ordentligt får barnen en pris.

En knep som i sin enkelhet har visat sig vara mycket effektiv. Barnen förstod snabbt, tack vare den "belönings" -mekanism som läraren inrättade, vikten av att hålla händerna rena och därmed undvika spridning och utbyte av bakterier så mycket som möjligt.

Detta system accepterades mycket väl av hennes elever, så pass mycket att det med tiden blivit en del av deras dagliga rutin. Enligt läraren var hennes idé en utgångspunkt för att motivera barnen att bli medvetna om sin hygien, framförallt händerna där smuts och bakterier samlas och kan utsätta både vår och andras hälsa för risker.

För att uppmuntra sina studenter ännu mer, gjorde Woods själv en stämpel på handen, så att hon även själv kunde delta i denna utmaning och vara ett föredöme. Under tiden råder det ingen brist på föräldrar som också använder sig av detta system hemma.

I en period som den vi går igenom just nu, med coronavirus-krisen som kräver seriösa och ökande ansträngningar från alla för att begränsa spridningen av epidemin över hela världen, kan även dessa små initiativ visa sig vara mycket användbara för att hjälpa varandra.

Tags: BarnPraktiskaAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack