En 3-årig flicka försvinner i folkmassan, men mamman lyckas hitta henne på mycket kort tid och avslöjar sitt knep

av sofia

21 April 2023

En 3-årig flicka försvinner i folkmassan, men mamman lyckas hitta henne på mycket kort tid och avslöjar sitt knep
Advertisement

En promenad i en vacker grön park, ett besök på ett museum, en mässa eller ett stort köpcentrum är alla platser som lockar en stor "publik". En vacker utsikt, frisk luft eller vad det nu än är som lockar oss mest finns på dessa platser. Det är många familjer som väljer att tillbringa sina lediga dagar på öppna platser, speciellt de som har små barn och som därför vill låta dem roa sig genom att släppa dem fria i ett område som är stimulerande både mentalt och fysiskt.

För föräldrarna kan dock dessa dagar visa sig vara lite mindre avkopplande. Det är ett stort ansvar att hela tiden ha koll på sina barn medan de springer omkring och ett enda ögonblick av distraktion kan skapa stunder av total panik. Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken.

via Dailymail

Advertisement

Krista Piper, en fotograf från Ohio, bestämde sig en dag för att ta sina två barn till en lekpark kopplat till ett lokalt vetenskapsmuseum. En trevlig och stimulerande aktivitet för både henne och hennes små barn. För det var två stycken, eller hur?

Visst var de två, men en av dem, 3-åringen, hade plötsligt försvunnit ur sikte i folkmassan. "Jag pratade med en annan mamma, jag var med henne tillsammans med min son som lekte med hennes barn. De hade roligt tillsammans eftersom de är i samma ålder; min lilla Lily å andra sidan sprang fram och tillbaka mellan en serie passager och tunnlar som fanns inne på minigården som hade satts upp som en lekplats för de yngre barnen. När jag vände mig om för att titta på henne var hon försvunnen". berättar kvinnan chockat.

Först säger kvinnan att hon var överväldigad av ångest och rädsla, men sedan, i ett avlägset hörn av sitt sinne, kom hon ihåg ett mycket användbart trick som hon hade läst om på nätet.

Advertisement
John Fowler/Pxhere - Not the actual photo

John Fowler/Pxhere - Not the actual photo

"Till en början började jag bara skrika hennes namn, jag var mycket upprörd, jag gick frenetiskt utan att ha någon exakt plan, jag föröskte bara leta överallt och jag gick från en punkt till en annan i parken i all hast, utan några kriterier: Lily!, Lily, skrek jag högt. Men allt detta ledde ingen vart och gav inte några resultat. Så jag kom på ett litet trick och jag började ändra min sökstrategi: Tjej i rosa tröja Har du sett en liten flicka i en rosa Mimmi T-shirt?!" På så sätt började andra föräldrar och andra människor sprida nyheten och ropade också ut beskrivningen av den lilla flickan.

Till slut, tack vare det användbara knepet, träffade Krista en annan person som bekräftade för henne att han hade sett en liten flicka som passade in på hennes beskrivning!

Kvinnan tillade att hon hoppas att historien om hennes upplevelse ska kunna nå så många människor som möjligt för att säkerställa att alla vet hur de ska hantera en situation som liknar den hon upplevde.

Kom ihåg: om du "tappar bort" ditt barn, beskriv barnet med hög och tydlig röst, kanske genom att ge detaljer som ålder eller färgen på håret samt vad barnet har på sig, det kan verkligen vara till stor hjälp!

Advertisement