Att stanna hemma på grund av coronaviruset är ingen semester, men kan vara en chans att stärka dina relationer och dina intressen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att stanna hemma på grund av coronaviruset…
Coronaviruset tvingar butikerna att stänga ner så denna florist bestämmer sig för att lägga sina blommor på gravarna på kyrkogården

Att stanna hemma på grund av coronaviruset är ingen semester, men kan vara en chans att stärka dina relationer och dina intressen

Av sofia
463
Advertisement

Ingen av oss gillar den situation vi tvingas uppleva på grund av coronavirus-epidemin. Nyheterna ger inte direkt någon tröst och det är därför hälsomyndigheter och institutioner, nästan överallt, rekommenderar att undvika sociala kontakter och sammankomster där det är för mycket trängsel eller där det inte går att hålla avståndet ordentligt så mycket som möjligt.

Butiker och skolor stänger, många aktiviteter stannar upp eller bromsas och detta är bara några av åtgärderna för att undvika spridning av viruset. För många innebär detta att spendera mer tid hemma, med många förändringar i yngre människors vardagliga liv. Framför allt måste vi komma ihåg att det vi upplever inte är en "påtvingad semester", utan en nödsituation. En allvarlig sak som bör hanteras med ansvar och sunt förnuft. Så varför inte försöka hitta något positivt i den här situationen också?

image: Piqsels

Det är ett nödläge och ingen av oss har nyligen tvingats möta en situation som den som orsakats av coronaviruset. Med detta i åtanke och för att inte låta oss styras av ångest, stress och frustration, är det bra att komma ihåg att även i en situation där vi inte kan röra på oss så mycket som vi skulle vilja kan vi hitta positiva idéer. För oss själva och för andra.

Vad betyder det? Väggarna i vårat hem är inte ett fängelse, men en plats som vi ofta glömmer bort värdet av i vardagens frenesi. Hemma har vi våra utrymmen och våra saker. Detta är inte bara ett sätt att säga, genom att stanna hemma kan vi verkligen återupptäcka nöjet med att vara med familjen och ägna oss åt våra intressen som vi kanske lagt åt sidan på grund av för många dagliga aktiviteter som vi är vana vid.

image: Piqsels

Vi pratar inte bara om oss själva, utan också och framför allt om de situationer där det finns en partner och barn i huset. Speciellt om de är små råder det ingen brist på saker att göra och roa sig med, men du kan också ha kul med äldre barn. Från att rita till att läsa en bra bok, genom ett gör-det-själv projekt, eller lära sig ett musikinstrument, läxhjälp eller att tillbringa några timmar i köket. Det finns alternativ till att gå ut, allt du behöver göra är att experimentera lite och prova dem.

Genom att göra detta kan vi stärka förhållandet och samtidigt skydda vår egen hälsa, samt våra nära och käras. För att inte tala om att vi mer än någonsin kommer att ha möjligheten att prata med varandra och fördjupa bandet med de vi älskar, samt lära oss nya och användbara saker.

Advertisement
image: Piqsels

De tekniska verktygen gör det möjligt för er att hålla kontakten med varandra och det är bra särskilt om man har äldre barn som istället för en drink eller en kväll med vännerna, alltid kan hålla kontakten med videosamtal och sociala medier.

För många föräldrar kan detta vara en unik möjlighet att föreslå nya aktiviteter för sin barn och skydda deras hälsa. Vi behöver detta nu när vi går igenom denna mycket speciella situation, för bara med sunt förnuft och ansvar kan vi säga att vi tillsammans verkligen är enade mot ett virus som vi kan och måste besegra.

image: scott.af.mil
Tags: BarnPraktiskaAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack