En expert på nätsäkerhet ger oss 5 skäl till varför vi inte bör publicera bilder på våra barn på internet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
En expert på nätsäkerhet ger oss…
15 personer som utmanat sig själva och gått ner i vikt så pass mycket att man knappt känner igen dem De är en riktig superfamilj med 16 barn och vet inte hur en

En expert på nätsäkerhet ger oss 5 skäl till varför vi inte bör publicera bilder på våra barn på internet

Av sofia
662
Advertisement

Vi lever i en tidsera som präglas av internet och sociala medier och vi vet att vår värld är en värld där det för många människor blivit av grundläggande vikt att offentliggöra varje ögonblick i livet. Visst gör sociala medier och teknik att vi kommer varandra närmare, men är vi verkligen säkra på att allt detta alltid är så positivt?

Svaret är nej. Riskerna i samband med vanan att publicera och alltid dela allt med alla är verkligen inte något som bör underskattas. Det är bra att alltid ha dem i åtanke, särskilt om vi har små barn och gillar att lägga ut foton och videor av de bästa stunderna i deras liv på nätet. Polisen Daniel Huerta, en expert på webbsäkerhet och internetbrott, har släppt en kort 5-punkts guide om hur man skyddar minderåriga från farorna med för mycket exponering på sociala medier.

via: ABC
image: Facebook

Enligt Daniel Huerta finns det ett alltför stort innehåll på internet som kan tillfredsställa nyfikenheten hos många människor med onda avsikter. Av denna anledning är det mycket viktigt att alltid komma ihåg att inte dela foton och videor på våra småbarn, även om avsikterna är positiva och kopplade till stoltheten över att visa alla hur vackra eller bra de är på det de gör. Den potentiella spridningen av materialet vi publicerar kan i själva verket vara enorm, på mycket stor skala och allt kan tas och återanvändas av någon annan. Här är vad du bör göra och inte göra, enligt polisen.

  1. Vi bör försöka att inte visa vilken skola våra barn går i, idrottslaget eller dansskolan de går till efter skolan samt andra platser de brukar gå till.
  2. Lägg inte ut foton på webben som gör det enkelt att identifiera vilken del av staden eller vilket hus vi bor i, inte heller till exempel vilken bil vi har (registreringsplåt, modell etc.)
image: Pixabay

3. Vi bör se till att allt innehåll vi publicerar inte delas i offentligt läge, utan bara för vänner och att denna inställning är aktiv och inte görs till exempel nästa dag.
4. Vi bör undvika att ladda upp foton som visar minderåriga i baddräkter eller med lite kläder.
5. Skriv eller publicera aldrig resplaner eller rutter för att minska risken för att någon missbrukar information om det vi och våra barn gör varje dag och underlätta deras kriminella avsikter.

Advertisement
image: Pexels

Vi bör alltid komma ihåg att bilderna på våra minderåriga barn också kan användas i kommersiella ändamål eller till pengainsamlingar. Om fotona publiceras på plattformer som gör dem offentliga och återanvändbara kan de enkelt hämtas ner av vem som helst för alla typer ändamål. Dessutom gör någon som har onda avsikter allt för att uppnå sina mål.

Detta bör alltid få oss att reflektera över hur viktigt det är att skydda säkerheten för dem vi älskar, snarare än att dela allt på sociala medier, även om det verkar helt normalt för oss.

Tags: BarnPraktiskaAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack