På den här restaurangen hjälper kunderna de som har det svårt genom att lämna lappar med betalad mat och dryck

av sofia

08 April 2020

På den här restaurangen hjälper kunderna de som har det svårt genom att lämna lappar med betalad mat och dryck
Advertisement

När man inser att man har möjlighet att göra det är det alltid trevligt att hjälpa dem som behöver det. Å andra sidan finns det många sätt att göra sig användbar och det är inte fel, när man kan, att utöva lite vänlighet, även med gester som kanske är små uppoffringar för oss, men som istället blir stora gåvor för dem som får ta emot dem.

Ruby Evans, kassörska på Stoney's Family Restaurant i Clarkesville, Georgia, hade just denna tanke när hon startade ett projekt utformat för att hjälpa dem som dag efter dag inte ens har möjlighet att äta en normal måltid.

via 11Alive

Advertisement
Stoney's Family Restaurant/Facebook

Stoney's Family Restaurant/Facebook

Tillmötesgående personal, utmärkt mat och framför allt massor av vänlighet. De som besöker den amerikanska restaurangen möts av allt detta. Anledningen är att för att kunna erbjuda mat till alla människor, även de mest behövande i samhället, kan kunderna hos Stoney lämna en donation innan de går, till exempel betala lite mer för en dryck, en måltid eller ett mellanmål för dem som inte har råd att komma in och betala för sig.

Restaurangen har inrättat en speciell "anslagstavla", kallad "donationsbordet". På den kan kunderna skriva upp vad de betalt för för mindre lyckligt lottade människor.

Advertisement
11Alive/YouTube

11Alive/YouTube

"Har du lite extra pengar? Lämna en måltid. Behöver du hjälp? Ta något!": Så står det på denna anslagstavla. När en behövande kund kommer in, behöver hon eller han bara ta en lapp och ta med den till kassörskan för att sedan beställa som en normal kund.

Detta är verkligen ett beundransvärt och användbart initiativ eftersom det skulle kunna motiverar många andra restauranger att göra detsamma. Vi är verkligen imponerade av denna restaurang, som vi hoppas kommer att fortsätta att uppmuntra många andra solidariska och osjälviska handlingar som vi alla behöver!

Advertisement