Hur man odlar kanel hemma för att alltid ha denna väldoftande krydda i hemmet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hur man odlar kanel hemma för att alltid…
På den här bron i Glasgow kan man lämna kappor och varma kläder för de som behöver dem Att prata med sina nära och kära som inte längre finns kan hjälpa dig att bearbeta sorgen och förbättra den mentala hälsan

Hur man odlar kanel hemma för att alltid ha denna väldoftande krydda i hemmet

Av sofia
6.759
Advertisement

Kanel är en aromatisk krydda med kraftfulla terapeutiska egenskaper samt med en stark och mycket tydlig smak. Den används ofta i köket när man förbereder desserter, men det är inte särskilt vanligt att man att odlar den hemma som man gör med basilika eller timjan. I verkligheten kan kanelträdet överleva både inomhus och utanför hemmet och är inte särskilt krävande. Även om växten kan nå ganska stora dimensioner kan tillväxten hanteras och begränsas till en och en halv meter på höjden - perfekt för en inomhusväxt. Men hur gör man då om man vill odla den hemma?
 

Vi kan börja odla kanel genom att plantera frön eller genom sticklingar. Det första alternativet är verkligen det enklaste, det viktiga är att försöka få frön från friska träd. Plantera dina frön i en kruka med lämplig jord, ställ den i ett skuggat område och vattna dem regelbundet.

Kanelträdet kan odlas både i trädgården eller i krukor på terrassen eller balkongen, det viktiga är att området där den står kännetecknas av ganska milda temperaturer. Kanel föredrar faktiskt ett tropiskt klimat och för att utvecklas som bäst bör den odlas i områden där temperaturen är cirka 20-30 °. I början  är det kanske lämpligt att hålla plantan inomhus och ställa den utomhus först senare, samt alltid vara uppmärksam på långvarig frost under de kallaste månaderna.
 

image: Wikipedia

Trädet beskärs vartannat år för att förhindra att det blir för högt och den första skörden av kanel kan äga rum redan efter 2-3 år. Kryddan är gjord av barken i de yngsta grenarna, som måste tas bort och sedan torkas - under denna process får barken kanelens typiska "ihoprullade" utseende.

Vad väntar du på? Om du brinner för denna väldoftande krydda får du inte missa chansen att odla den hemma!
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack