Tack vare en speciell bionisk arm kunde den här lilla killen äntligen krama om sin lillebror för första gången - TittaPaVideon.se
x
Tack vare en speciell bionisk arm kunde…
Även vetenskapen säger att det kan vara bra för din hälsa att vara en En polis ger en kvinna böter för att hon stannat sin bil för att amma sin nyfödda bebis

Tack vare en speciell bionisk arm kunde den här lilla killen äntligen krama om sin lillebror för första gången

31 December 2019 • Av sofia
1.065
Advertisement

När Jacob Scrimshaw föddes 8 veckor före graviditetens naturliga slut stod det omedelbart klart att något tyvärr var fel med honom. Den lilla bebisen saknade hela sin vänsterarm. Ett dramatiskt tillstånd, som skulle ha fått vilken förälder som helst att bli fullkomligt förtvivlad och som för föräldrarna Gemma och Chris verkligen inte var lätt att hantera.

Pappan och mamman hade dock en enorm viljestyrka, vilket i grund och botten bidrog till att ge deras barn ett så normalt som möjligt liv, trots hans funktionsnedsättning.

via: BBC
image: BBC

I situationer som Jakobs rekommenderar läkarna vanligtvis inte en bionisk protes av en fungerande arm, utan ett komplement som fyller en ren estetisk funktion. Chris och Gemma ville dock att deras son skulle ha en arm som verkligen fungerade och genom en insamling lyckades de lägga undan 16 000 pund för att finansiera skapandet av en protes som fungerade i alla avseenden.

Tack vare samarbetet med Ben Ryan, grundare av företaget Ambionics, som utvecklar proteser och bioniska lemmar, lyckades paret Scrimshaw förmedla sin idé om en konstgjord arm till företagets designers. En arm med en armbåge som kunde byta position vid behov och som hade en gripmekanism som är lika stor som en riktig hand. Resultatet blev en "accesoar" som nu har blivit avgörande för Jacob och som har gjort honom till ett mycket speciellt barn.
 

image: BBC

Den lilla pojken fick äntligen vid 5 års ålder krama om sin bror, hålla honom i handen, leka och göra många andra saker som utan den speciella armen inte skulle ha varit möjliga och han är inte orolig över att han inte ser ut som alla sina andra kamrater. Den bioniska protesen med sin ljusgröna färg gör honom nästan till en "superhjälte", något som Jacob inte kunde vara mer stolt över.
 

Advertisement
image: BBC

Det enda som återstår är att önska detta modiga barn och hans familj all lycka i världen och att kunna fortsätta leva ett liv fyllt av glädje och lugn även när de tvingas möta de svåra utmaningar som livet ställer oss inför.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack