Den här mannen räddade en vargunge och tog hand om den som att den var ett husdjur - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här mannen räddade en vargunge…
Vissa kvinnor tycker helt enkelt om att bo ensamma - 5 skäl till att de väljer att göra det En lärares experiment visar på ett tydligt sätt vad det innebär att inte tvätta händerna innan man tar i mat

Den här mannen räddade en vargunge och tog hand om den som att den var ett husdjur

Av sofia
10.684
Advertisement

Att adoptera en varg är inte riktigt som att adoptera en hund, men den här mannen råkade hitta en  vargunge som var bara ett par veckor gammal att ta hand om. Även om vargar inte är husdjur och trots att de anses vara ganska farliga tvekade Ivan Lebedev inte med att adoptera en 3 veckor gammal vargunge. Det var den 8:e maj 2017 i Astrakhan-regionen (Ryssland), då ett par bönder hittade några vargungar och på grund av faran med dessa djur ville de bli av med dem. Lyckligtvis köpte Ivan, en 46-årig terapeut som arbetar på ett hem för äldre och funktionshindrade, en av dessa valpar av bönderna för att rädda den från sitt öde. Han döpte den Seryi, som på ryska betyder "grå".

via: Gray Wolf

Ivan fick även hjälp av sin dotter Alexandra, som nu är 19 år och hundtränare. De stannade en stund i Astrakhan, men flyttade sedan till Volgograd, där de för närvarande bor.

Alexandra studerade vid jordbruksuniversitetet och universitetet i Volgograd.

Advertisement

För närvarande är Seryi, den grå vargen, två och ett halvt år gammal, han är 70 cm lång och väger cirka 45 kg. Ivan berättar att hans husdjur behöver röra på sig mycket, oavsett temperaturen utomhus, så han varnar andra genom att säga att en varg som husdjur är en mycket krävande uppgift. Med tanke på att han nästan aldrig är ledig, men måste hitta lediga stunder för att ta med vargen på långa promenader.
 

Advertisement

Även om människor anser att vargar är vilda djur, berättar Ivan att hans husdjur beter sig som alla andra hundar. Han är ofta rädd, rädd för att korsa väldigt stora vägar och möta okända saker på vägen, till exempel lådor eller andra föremål. Ivan låter inte främlingar ta bilder med Seryi eftersom de skrämmer honom mycket och även för att han inte är ett cirkusdjur - han är en del av deras familj. Han tar honom i koppel, utan munkorg när de går på  isolerade promenader tillsammans.

Advertisement

Innan Seryis ankomst hade Ivan redan hundar i huset. För Seryi representerar de de äldsta medlemmarna i hans nya flock. Som alla andra hundar biter Seryi, men bara när han är stressad eller uttråkad. När de går på promenader kommer vargen överens med andra hundar i hans storlek eller liknande, men ignorerar de små.

Advertisement

Även om Seryi är ett något krävande husdjur, vet han mycket väl att det är Ivan som bestämmer, han är flockens ledare. Hans dotter Alexandra, till exempel, kan inte ge honom medicin eller gå ut med honom som hennes pappa gör.

De matar honom dagligen med kött eller kyckling. Han äter cirka 1,2 kg protein per dag, men han kan också äta grönsaker, frukt eller bär. Ibland ger de honom också kex, nötter och honung för att komplettera hans diet.

Vargar är väldigt intelligenta djur och under hela denna tid har Ivan sett Seryi ta hand om de andra två hundarna och även hans dotter, lyckats öppna fönstren och till och med tända lamporna i huset.

För de som drömmer om att ha en varg som husdjur, har Ivan några råd: adoptera ALDRIG en. Gör det inte. En varg är mycket krävande och stjäl mycket tid och energi och är inte lätt att ta hand om. Men om du av någon absurd anledning hittar en hemma, tillbringa mycket tid tillsammans med den för att skapa ett starkt band, sov tillsammans, gå på promenader, se till att du är den enda som matar honom och försök hålla den borta från andra människor, så att du inte får problem.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack