Den här läkarens patienter betalar för sina läkarbesök, sin behandling och sina läkemedel enbart om de har råd - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här läkarens patienter betalar…
Hostmedicin på honung och lök - ett husmorsknep som är effektivt mot hosta En 98-åring använder sina livsbesparingar för att öppna en fristad för djur

Den här läkarens patienter betalar för sina läkarbesök, sin behandling och sina läkemedel enbart om de har råd

Av sofia
764
Advertisement

För dem som inte lever under gynnsamma ekonomiska förhållanden kan varje aspekt av det dagliga livet vara ett problem. Inte alla är så lyckligt lottade att de har råd att köpa mat varje dag, ha en anständig garderob eller till och med ta hand om sig själva. Tyvärr är även läkarvård något som inte alla har råd med och som kan vara avgörande för en människas hälsa.

Den portugisiska läkaren som vi kommer att prata med dig om nu har dock beslutat att sända ut ett  mycket starkt budskap i detta avseende och har börjat arbeta på ett sätt som verkligen hjälper de som är i nöd.

via: News24

Han heter Paulo de Valdoleiros och bor i Blomfontein, Sydafrika. För honom är läkaryrket ett verkligt kall, ett skäl till att leva och ett sätt att bidra till att hjälpa samhället konkret. Av detta skäl bör pengar ur hans perspektiv aldrig ha ett avgörande inflytande på människors vård och inte heller bör de markera gränsen mellan liv och död.

Med dessa principer beslutade sig Paulo för att erbjuda medicinsk hjälp baserat på frivilliga donationer från sina patienter. Behandlingar, besök och mediciner, för de som kommer från de Valdoleiros, kan betalas utifrån vad alla har råd med.

image: Facebook

Den portugisiska läkaren erbjuder alltså vård av hög kvalitet och samtidigt tillgänglig för alla. Han glömmer inte sitt enkla ursprung och den verklighet som många människor på grund av fattigdom tvingas leva i. Många av dessa avvisas av sjukhus och kan inte få vård. De som behöver ett utlåtande från honom kan dessutom gå till hans kontor utan att behöva boka en tid, så den är alltid tillgänglig för alla patienter, särskilt i brådskande fall.

Ett enkelt men nästan heroiskt jobb som visar hur det är möjligt att bedriva ett viktigt yrke såsom läkaryrket och fortfarande sätta människor i centrum. Den som inte mår bra är faktiskt bortsett från att vara en "betalande kund", en människa som lider. Lägg sedan till de ekonomiska svårigheterna och då är plötsligt det faktum att man kan betala så mycket som man har råd med en oersättlig tjänst som gör doktor de Valdoleiros till en mycket god människa.

Advertisement
image: Facebook

Exemplet med denna läkare bör faktiskt följas av många andra läkare och förtjänar verkligen stort beröm, eftersom han dag efter dag visar att alla kan ha värdighet och förbli friska, oavsett inkomst eller social status. När allt kommer omkring räcker det med att utöva mänsklighet och empati.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack