Höstblåsor- den jobbiga sjukdomen som drabbar barn och som man bekämpar genom att vidta några enkla hygienåtgärder - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Höstblåsor- den jobbiga sjukdomen…
Den här adopterade kattungen bjuder sin nya matte på ett gulligt leende varje gång hon tar ett foto 10 saker som man inte bör ha hemma då de representerar en källa till negativitet

Höstblåsor- den jobbiga sjukdomen som drabbar barn och som man bekämpar genom att vidta några enkla hygienåtgärder

Av sofia
1.649
Advertisement

Barndomen för varje barn är en fas i livet där man kan drabbas av olika sjukdomar. Det är i själva verket ett helt normalt fenomen, med tanke på att barnets unga kropp växer och börjar komma i kontakt med allt som finns i omgivningen. Immunförsvaret är under konstruktion och det är därför normalt att bli mer utsatt för smitta från virus, parasiter eller bakterier.

En av de vanligaste infektionssjukdomarna hos barn är höstblåsor, ett obehagligt tillstånd som, även om det är godartat, är särskilt smittsamt bland barn och väldigt irriterande. Låt oss därför kika närmare på symptomen, egenskaperna, behandlingen och förebyggandet av denna sjukdom.

Höstblåsor är en infektion, ofta orsakad av Coxsackie-viruset, som angriper de svagaste individerna ur immunsynpunkt. Det smittar direkt genom fysisk kontakt, särskilt genom otvättade händer. Det säger sig självt, särskilt hos barn, att dessa delar av kroppen inte alltid är mycket rena, därför måste vi vara uppmärksamma på dem.

Blåsor, munsår och utslag på händer och fötter är de mest synliga symtomen på denna irriterande patologi, som på engelska tar sitt namn från de delar av kroppen där den utvecklas. Men det finns också andra symtom som barn kan uppleva om de drabbas av denna sjukdom.

Andra symptom är feber, brist på aptit, huvudvärk, halsont och på psykisk nivå ökad irritabilitet och trötthet.

Som vi redan nämnt är det bästa sättet för att förebygga denna sjukdom god hygien. Att lära barn hur man rengör händerna väl, särskilt när man använder toaletten eller före måltider, är viktigt. I detta är det också viktigt att hålla de rum som barnet ofta vistas i rena, desinficera föremål och leksaker.

Som med många andra barnsjukdomar smittar denna patologi lätt i skolmiljöer och det är därför, enligt råd från barnläkare, bra att meddela skolpersonalen om de försiktighetsåtgärder som bör antas om barnen har klasskamrater som har smittats med höstblåsor.

Advertisement

Hudreaktionen på grund av denna patologi försvinner generellt efter 5-6 dagar och kräver ingen särskild behandling, det enda man bör tänka på är att upprätthålla god hygien.

Vi vill påminna dig om att informationen i den här artikeln enbart är skriven i informationssyfte och bör aldrig ersätta en läkares utlåtande. Rådfråga alltid din barnläkare vid tvivel eller komplikationer.
 

Tags: BarnHälsaMedicin
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack