Dessa dockor med sjalar hjälper cancersjuka barn att kunna identifiera sig själva - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Dessa dockor med sjalar hjälper cancersjuka…
När man helt enkelt är för trött - 15 personer som somnade i de mest bisarra ställningarna 74 år gammal säljer hon sitt hus och bestämmer sig för att bo på ett kryssningsfartyg för resten av sitt liv

Dessa dockor med sjalar hjälper cancersjuka barn att kunna identifiera sig själva

Av sofia
403
Advertisement

Det är svårt att föreställa sig vad ett barn med cancer kan uppleva. En sådan situation är verkligen något som djupt markerar både de människor som förtjänar att leva ett lugnt och sorglöst liv, samt deras familjer.

Av denna anledning finns det många organisationer som, dag efter dag, försöker stödja forskning om dessa patologier som tyvärr ibland inte verkar gå att varken komma undan eller att bota. De framsteg som vetenskapen kan göra när det gäller att behandla dessa sjukdomar är grundläggande och representerar det enda starka vapnet vi har för att bekämpa dem.

Bland de olika stödinitiativen finner vi den av den spanska stiftelsen Juegaterapia, en organisation som bland annat beslutade att börja sälja riktigt speciella dockor, vars intäkter sedan doneras till projekt för barncancerpatier.

De kallas Baby Pelones och inom kort tid har de uppnått stor framgång. Dessa fina dockor har faktiskt en egenhet som skiljer dem från vanliga dockor. Liksom de små patienter som genomgår cancerbehandling har de inte hår. Istället finns det färgglada sjalar som är lindade runt deras huvuden.

En mycket speciell leksak, som med sitt ovanliga utseende syftar till att öka medvetenheten om vikten av problemet med barncancer. Skaparna av Baby Pelones har verkligen lyckats med detta då de sålda exemplarna har överskridit en miljon, och till och med fått stöd av kändisar.

Advertisement

Ett flertal kändisar har "sponsrat" detta viktiga initiativ, som möjliggjorde starten och genomförandet av olika biståndsprojekt för många barn inlagda på sjukhus i Spanien, Italien, Mexiko, Portugal, Argentina, Colombia, Brasilien och Florida.

Att stödja projektet, köpa en av dessa dockor, innebär att kunna skapa parker, lekplatser och utrymmen för att ha kul och kunna leka. Alla sätt att göra vardagen för hundratals små sjukhuspatienter lite mindre svår att hantera. Det är ett mycket prisvärt initiativ med ett ädelt syfte som förtjänar att spridas världen över.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack