Att sova mycket gör dig mer hälsosam och skyddar dig från hjärtproblem enligt en studie - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att sova mycket gör dig mer hälsosam…
Dessa bilder från hela världen visar oss hur världen är full av överraskningar Innan och efter man skaffade barn - 18 roliga bilder som visar hur livet förändras när man blir förälder

Att sova mycket gör dig mer hälsosam och skyddar dig från hjärtproblem enligt en studie

Av sofia
715
Advertisement

Det finns människor för vilka sömn verkligen är något de inte kan vara utan. Kvinnor och män som har en passion för tupplurar och långa sömnsessioner skulle vara villiga att ge upp mycket, bara för att unna sig sin dagliga dos av tid i Morfeus armar.

Att vara sömnig eller att ha svårt att komma ur sängen är ofta förknippad med lathet. Enligt den forskning vi ska prata om idag är tiden under täcket dock viktigare än vi tror, inte bara för att känna oss utvilade, utan också och framför allt för att hålla oss friska och leva längre.

image: Unsplash

Sömniga människor och de som inte vill kliva upp på morgonen kommer utan tvekan att bli glada över att få veta att det inte finns något fel med detta, tvärtom.

Det är verkligen tvärtom, eftersom universitetssjukhuset i Lausanne, Schweiz, har upptäckt att de som tog en tupplur två gånger i veckan hade han cirka 48% mindre risk för hjärtattack, stroke eller hjärtsvikt.

Sovsätten och hur mycket tid som ägnas åt denna grundläggande aktivitet skulle i hög grad påverka benägenheten till vissa patologier, till och med allvarliga sådana. Att sova är alltså inte alls en "tråkig" sak, än mindre ett "slöseri med tid".

image: Unsplash

Det är underförstått att i allt detta är en hälsosam livsstil och en balanserad kost andra användbara "tekniker" för att hålla oss i form och undvika många sjukdomar och att man alltid bör konsultera sin läkare.

Sömn är dock en värdefull vän och låt oss aldrig glömma det. En god natts sömn eller en enkel tupplur är också ett trevligt och enkelt sätt för att undvika hälsoproblem!

Advertisement
image: Unsplash
Tags: KvinnorMå braHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack