Kvinnor som har många krukväxter tenderar att leva längre enligt den här undersökningen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kvinnor som har många krukväxter tenderar…
Medan han tar ut pengar i bankomaten upptäcker han något konstigt och det som händer sedan är verkligen ett mirakel De här barnen skapar hundkojor med hjälp av återvunna material och deras initiativ har blivit mycket framgångsrikt

Kvinnor som har många krukväxter tenderar att leva längre enligt den här undersökningen

Av sofia
1.092
Advertisement

Utan tvekan hjälper det faktum att man bor i ett område omgivet av träd, parker eller skogar, oss att leva bättre samtidigt som det berikar vårt sinne. En grupp av Harvardforskare publicerade en studie i tidskriften Environmetal Health Perspective som visar att kvinnor som bor i ett område som är rikt på vegetation också lever längre. Det verkar faktiskt som att dödligheten i dessa fall minskar med 12%. En siffra som tydligt visar hur viktigt det är att leva nära naturen.

Denna nya forskning, som syftar till att påminna om de förutsägbara fördelarna med att vara nära naturen, genomfördes på ett riktigt stort antal kvinnor (108 000) och pågick under 8 år, mellan 2000 och 2008. Även exponeringen för naturen utvärderades noga av forskarna och inte enligt en självutvärdering av deltagarna.

Kvinnorna som deltog i testet hade utan tvekan kunnat dra nytta av fördelarna med ett liv i gröna parker och skogar, både psykologiskt och fysiskt. Sannerligen, som forskaren Peter James hävdar, "verkar en stor del av de uppenbara fördelarna med höga vegetationsnivåer vara förknippade med förbättrad mental hälsa." En stor andel av dessa kvinnor hade lägre depressionsnivåer. Förmodligen beror denna koppling på möjligheten att i större utsträckning ha sociala relationer och kunna utföra fysisk aktivitet.

image: Unsplash

Förutom att dra psykologiska fördelar, verkar det som att faktumet att vara omgiven av växter minskar dödsfallen från andningssjukdomar och tumörer. Dessa data är grunden till hypotesen att det att leva i ett grönområde hjälper till att minska riskerna för vår kropp, på grund av mindre föroreningar.

Inte alla har råd att bo nära skogen eller stora gröna områden, men experternas råd är att skaffa några krukväxter (om du inte har en balkong eller en trädgård) för att börja förbättra ditt liv.

Tags: KvinnorMå braHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack