Hans hus hamnar på autkion efter det att han förlorat jobbet, men hans grannar hjälper honom att köpa tillbaka det - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hans hus hamnar på autkion efter det…
Efter att ha fått 10 söner fick den här mamman äntligen en dotter och nu är familjen komplett Den här prästen räddar gatuhundar och tar med sig dem till kyrkan för att hitta en familj som kan adoptera dem

Hans hus hamnar på autkion efter det att han förlorat jobbet, men hans grannar hjälper honom att köpa tillbaka det

Av sofia
554
Advertisement

När kommer upp i en viss ålder blir det allt svårare att förändra sig själv och projicera sig mot nya upplevelser och aktiviteter, särskilt ur arbetssynpunkt.

Situationen, för många människor som förlorar sina jobb efter 50-års ålder - och för deras familjer - kan faktiskt bli riktigt svår att upprätthålla, så pass mycket att de hamnar i mycket tuffa situationer.

Det här är vad som tyvärr hände med en 56-årig arbetare som bodde i Tula, en by med 1500 invånare i provinsen Sassari, på norra Sardinien. Mannens förtvivlan över sin svåra situation har dock nu lämnat plats för lite lugn, tack vare den vackra gesten från de andra medborgarna i byn. Låt oss ta reda på vad som hände.

Tomasino är namnet på 56-åringen i fråga, som har upplevt exakt det som många av hans jämnåriga fruktar, nämligen att förlora sitt jobb och följaktligen inte längre kunna betala bolånet och försörja sin familj.

Efter det att han inte längre kunde betala de månatliga avbetalningarna bestämde sig banken för att lägga beslag på fastigheten och sedan lägga ut den på auktion för 27 tusen euro. Mannen hamnade därmed i en riktigt komplicerad situation, även för att det inte bara var han som bodde i huset, utan även hans fru och två barn.

Därför bestämde han sig för att kontakta Tula kommuns socialtjänster för att berätta om sin situation och be om hjälp. Som det ofta sker i verkligheten i små städer, sprider sig nyheter på ett snabbt och utbrett sätt. Så när invånarna i staden fick veta vad som hänt Tomasino, bestämde de sig för att inrätta en  solidaritetstävling där de alla deltog.

image: Pxhere

Med enorm altruism har medborgare, föreningar, kommittéer och församlingar gått samman i en stor insamling, vilket gav otroliga resultat. Tack vare de erhållna insatserna såväl som till välgörenhetslotterier som inrättats med avsikt, lyckades invånarna i Tulesi samla ihop de pengar som behövdes för att återköpa familjens lägenhet på auktion och återlämna den till honom.

Det kollektiva engagemanget var enormt, liksom den stora medmänskligheten som visades gentemot Tomasino och hans historia. I en tid när solidaritet och mänsklighet är begrepp som alltför ofta glöms bort eller kommer i andra hand, känns det skönt att veta att det fortfarande finns situationer där människor går samman för de som är mindre lyckligt lottade.
 

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack