Berättelsen om Monte, den herrelösa hunden som blev en filmstjärna i Disneys Lady & Lufsen

sofia

06 September 2019

Berättelsen om Monte, den herrelösa hunden som blev en filmstjärna i Disneys Lady & Lufsen
Advertisement

Lady och Lufsen är en berättelse som har berört miljontals människor. Den berömda kärlekshistorien mellan den eleganta cocker spanieln Lady och den sköna gatuhunden Lufsen är förmodligen en av Disneys mest framgångsrika animerade filmer.

Av den film som släpptes 1955 har Disney nu producerat en nyinspelning med verkliga skådespelare istället för tecknade. Historien vi nu ska berätta för dig handlar om en av de två huvudpersonerna i filmen, nämligen gatuhunden Lufsen, som i verkliga livet heter Monte och bakom hans skådespelarkarriär döljer sig ett mycket speciellt förflutet.

via The Telegraph

Advertisement

Facebook

För att citera en annan berömd Disney-film är Montes liv en riktig "Askungen" -historia fast den i stället för en vacker flicka handlar om en charmig hund, som är en blandning av en Airedale Terrier och en Schnauzer.

I april 2018 hittades Monte i ett skydd för flygattacker i området Las Cruces, New Mexico. Efter att ha bott på ett djurskyddshem för lokala djur, flyttades den söta hunden med rufsig päls och ögonen fulla av kärlek till Halo Animal Rescue i Phoenix, Arizona. 

Lady and The Tramp/Walt Disney Pictures

Där hittades han av några hundtränare för filmer, på jakt efter huvudpersonen för nyinspelningen av den romantiska tecknade filmen från femtiotalet.

Det här var början av Montes karriär och den bedårande hunden har nu blivit en riktig stjärna, tillsammans med den kvinnliga cocker spanieln Rose, som spelar Lady.

Advertisement

Lady and The Tramp/Walt Disney Pictures

En berättelse som speglar verkligheten mer än någonsin. Monte är i själva verket inte vilken hund som helst, en tränad hund från en "bra familj" som sedan lånats ut till filmskaparna, utan han är verkligen en gatuhund, ett av de många stackars övergivna djur som bara behöver lite omtanke, vård och skydd.

Efter att ha upptäckts och "anställts" av Disney, har Monte självklart uppnått mycket mer, men hans natur och svåra förflutna gör honom verkligen till en mycket äkta och speciell huvudperson. Sagor med ett lyckligt slut finns även för mindre lyckligt lottade djur!

Lady and The Tramp/Walt Disney Pictures

Advertisement