Det här paret med Downs syndrom som är gifta sedan 20 år tillbaka, visar att kärleken övervinner allt

av sofia

28 Augusti 2019

Det här paret med Downs syndrom som är gifta sedan 20 år tillbaka, visar att kärleken övervinner allt
Advertisement

Många par är väl medvetna om att det inte alls är lätt att hålla ett äktenskap sunt och vid liv. Män och kvinnor som verkar vara skapade för varandra lovar varandra evig kärlek och evig lycka, men det slutar sedan med att de bryter dessa löften ibland bara efter några månader eller dagar.

Om det är svårt att hitta rätt person och stanna tillsammans för dem som inte har några specifika hälsoproblem, kan man ju bara tänka sig hur komplicerat det är att göra det för de som är mindre lyckligt lottade i livet och som tvingas behöva leva med sjukdomar eller funktionsnedsättningar.

Men dessa människor med särskilda behov är dock inte alltid dömda att förbli ensamma och leva ett liv i sorg. Historien vi nu ska berätta för dig har ett mycket speciellt par i huvudrollen som representerar ett vackert exempel på både hopp och mod.

via Independent

Advertisement
Maryanne and Tommy/Facebook

Maryanne and Tommy/Facebook

De heter Tommy och Maryanne Pilling, och de var det första paret med Downs syndrom som gifte sig i Storbritannien. När de beslutade sig för att gifta sig tvingades de ta stark kritik och kontrovers, liksom skeptiska blickar från dem som trodde att ett sådant par inte hade en bra framtid framför dem.

Allt detta, hände dock trots alla skeptiska förväntningar och negativa prognoser, för över 20 år sedan! Just så, Maryanne och Tommy har fortsatt sitt förhållande under mycket lång tid, levt i harmoni och odlat ett vackert förhållande av kärlek och vänskap.

Det som gör historien om Tommy och Maryanne riktigt spännande är att de två har lyckats, under dessa år tillsammans, leva ett helt normalt liv. De bor faktiskt ensamma i ett eget hus, bredvid Maryannes syster, som ibland ger dem hjälp.

Advertisement

Deras förhållande är starkare än någonsin. Facebook-sidan som sköts av brudens syster har gjort deras historia känd för världen och visar paret i många vardagliga situationer. Foton på deras promenader hand i hand har fått betydande feedback av både tillgivenhet och beundran.

Men det är inte allt. Att veta att det finns ett par med Downs syndrom som kan förverkliga drömmen om att bli förälskad och leva ett liv precis som alla andra är en stor källa till motivation och inspiration för många.

Det hopp som Maryanne och Tommy ger till människor med samma funktionsnedsättning - och deras familjer - är verkligen anmärkningsvärt. Förhoppningen är att de under en lång tid framöver kommer att fortsätta att visa världen att kärlek övervinner allt, inklusive funktionshinder och fysiska problem!

Advertisement