Den här mannen pratar inte med sin familj sedan flera år tillbaka eftersom han inte klarar av att höra när de tuggar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här mannen pratar inte med sin…
Hur man gör russinvatten - ett naturligt sätt för att avgifta levern Pappan kör mot rött och den 5-åriga sonen ringer polisen och ber dem arrestera honom

Den här mannen pratar inte med sin familj sedan flera år tillbaka eftersom han inte klarar av att höra när de tuggar

Av sofia
962
Advertisement

Hur irriterande är det inte att sitta vid bordet, superhungrig och redo att njuta av en trevlig middag och hamna bredvid någon som tuggar fläskkotletter med öppen mun? Det är verkligen oförskämt att göra en massa ljud när man äter och för de flesta är detta mycket obehagligt. För Derrol Murphy, en amerikan från San Diego som lider av misofoni, en sällsynt psykisk sjukdom. Människor som lider av misofoni blir vanligtvis irriterade och ibland upprörda av ljud som för andra människor är helt normala till exempel ljudet av människor som klipper sina naglar, borstar tänderna eller äter - som i Derrols fall .

via: The Sun
image: Facebook

Den 41 år gamla mannen från San Diego har alltid levt med denna irriterande patologi så länge han kan minnas "Jag har alltid trott att jag var helt enkelt galen!". Denna absurda sjukdom har tvingat Derrol att sluta prata med sin familj under flera år, på grund av enkla och vanliga "ljud" som mannen aldrig har kunnat tolerera utan att bli upprörd. Ljudet av någon som tuggar mat, klickar en penna eller harklar sig innan den talar. Små ljud som gör att Derrol (och alla andra som lider av denna subtila sjukdom) helt tappar fattningen.

image: Facebook

Som Derrol själv säger kan det verkligen bli ett allvarligt problem när det gäller att vara nära de människor du älskar - du tror att de, din familj, borde förstå dig mer och istället får du bara kritik, mer av okunnighet än av elakhet. Derrol led under många år av denna sjukdom utan att veta att det faktiskt var en sjukdom och den tvingade honom att ta avstånd och gå ut från en restaurang flera gånger när han varit på middag med någon. "Jag tål bara inte de som tuggar för högt, det är något jag inte kan kontrollera. Jag är inte en aggressiv person, det är bara i dessa fall min ilska tar över."

Till och med ljudet från plastpåsar är något helt outhärdligt för Derrol, som medger att han inte gick på bio på minst 10 år på grund av att människor åt chips eller popcorn.

Ett allvarligt problem som har skadat hans relationer i åratal och som bara kan bekämpas med tålamod och förståelse. Hans nya partner Kurt verkar vara rätt person.

Advertisement
image: Facebook

"På vår första date började Kurt tugga mycket högt, med munnen öppen. Jag visste att det inte kunde fungera - jag var tvungen att berätta det för honom omedelbart." berättar Derrol. Istället var Kurt omedelbart mycket tillmötesgående och hjälpte Derrol att hantera detta svåra tillstånd tack vare två grundläggande ingredienser: kärlek och förståelse.

Derrol upptäckte vad misofoni var vid 30 års ålder, då han fortfarande var tvungen att bära hörlurar i 4-5 timmar om dagen, för att inte höra alla de irriterande ljuden. Sedan dess har han börjat prata om det och hoppas att hans berättelse kommer att belysa detta olyckliga tillstånd och hjälpa andra att hantera det bättre.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack