Söndagseftermiddagsångest, vad det är och hur man hanterar den - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Söndagseftermiddagsångest, vad det…
Berättelsen om de tre filtrena lär oss att inte lägga för stor vikt vid skvaller, utan att istället tänka själva Fysisk attraktion, utan mental attraktion är ibland inte tillräckligt för att få en relation att fungera

Söndagseftermiddagsångest, vad det är och hur man hanterar den

Av sofia
515
Advertisement

Söndagen är på väg att ta slut och en känsla av obehag växer långsamt inom dig... du lider då förmodligen av söndagseftermiddagsångest. Den kännetecknas av en känsla av rastlöshet, sorg, nostalgi och ibland en irriterande känsla av tomhet. Hos vissa människor orsakar den till och med sömnlöshet, migrän och matsmältningsbesvär.

Till grund för detta obehag ligger vetskapen om att helgen tagit slut och att en ny arbetsvecka kommer att börja, som innebär skyldigheter, ansvar och stress.

Här är vad det är och hur man hanterar det.

Orsakerna

Söndagseftermiddagssyndromet rapporterades redan 2006 av den amerikanska psykologen Larina Kase. Under hennes studier vid University of Pennsylvanias ångestbehandlingscenter framkom det att orsaken till denna söndagsångest är en form av jobbmissnöje.

Några gillar inte alls sina jobb och uppfattar därför början av veckan som tortyr. Andra jobbar på en arbetsplats med spänningar mellan kollegor eller med sin överordnade, i sin arbetsmiljö. Men inte bara det.

Det finns också människor som tvivlar på sina yrkeskunskaper och i början av veckan förnyas denna känsla av osäkerhet i dem.

Denna oro visar sig också hos de arbetslösa. För dem innebär början av veckan ångestet i att leta efter ett jobb.

Slutligen finns det de som inte vilar upp sig ordentligt under helgen, eftersom de är överarbetade eller engagerade i andra krävande aktiviteter,såsom ett andra jobb, studier eller familjeproblem.

Hur man bör hantera den

image: pixabay

Det bör tilläggas att människor som upplever denna ångest vanligtvis möter den på fel sett, då de ger efter för känslan av ensamhet, frustration och krossade förväntningar.

En lösning för att lära sig att övervinna söndagseftermiddagsyndromet är att använda sig av dessa tips i praktiken:

Organisera på fredag vad du måste göra följande måndag. På så sätt blir veckans början mindre stressande.
Få ut det mesta av söndagen. gör det du vill,var inte inaktiv.
Ägna dig åt en avkopplande aktivitet under slutet av söndagen. En bra bok eller en film hjälper dig att hantera ångest.
Dölj inte problemet, utan lär dig istället att möta det på ett bättre sätt!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack