Utan vattenmelon är det inte sommar - här är några tips för att välja den perfekta melonen! - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Utan vattenmelon är det inte sommar…
En idealisk familj behöver inte vara perfekt bara den är enad Två veckors rismeny - det här är hemligheten för att rena kroppen

Utan vattenmelon är det inte sommar - här är några tips för att välja den perfekta melonen!

310
Advertisement

På sommaren är vattenmelon en av de mest konsumerade frukterna eftersom den är både läcker, lätt, uppfriskande och rik på vitaminer, elektrolyter och antioxidanter. Nästan alla tror att det är svårt att köpa vattenmelon, för det är praktiskt taget omöjligt att förstå om den är bra inuti bara genom att titta på utsidan.

I verkligheten är det inte riktigt så komplicerat och här är några användbara tips för att se till att du köper en bra produkt.

Ytans glans kan verka inbjudande men motsvarar vanligtvis en fortfarande omogen frukt. Avlånga vattenmeloner är "hanar" och tenderar i de flesta fall att vara smaklösa och vattniga. De kortare och rundare är istället "honor" och är definitivt sötare och mer smakrika.

Till och med fläckarna på fruktens yta avslöjar hur de kan vara inuti. Bättre att fokusera på vattenmeloner med gyllene gula prickar, eftersom de vanligtvis har en mildare smak.

En stor vattenmelon kräver mer tid för att mogna, så det finns en rimlig sannolikhet att den längst inne ännu inte är mogen. En för liten, å andra sidan, tenderar att ruttna snabbare, så i regel är det bra att köpa medelstora vattenmeloner.

image: Pixabay

Ett annat trick för att förstå vilken typ av vattenmelon du har framför dig är att "knacka" på ytan. Om ljudet är fylligt och knogarna studsar bra, är den mogen. Bättre att vara försiktig med de som har ett mjukt yttre och ett dovt ljud.

Två detaljer som man tenderar att inte lägga märke till är "knoppen" och "bandet". Den första är den delen av melonen som ansluter den till marken. Den andra är remsan som visar antalet pollinationer som melonen fått. Båda ska ha en mörkbrun färg, ett tecken på sötma och mognad.

Nu har du alla tipsen för att köpa den perfekta vattenmelonen, allt som kvarstår för oss är att säga smaklig måltid!

Tags: MatPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack