Kasta inte vattenmelonkärnorna - de är näringsrika och fulla av goda egenskaper - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kasta inte vattenmelonkärnorna - de…
Somna aldrig med ilska i hjärtat - den rörande berättelsen om en mamma och hennes son En man gör sig av med ett kylskåp genom att kasta det från en klippa - polisen söker upp honom och ser till att han hämtar upp det igen

Kasta inte vattenmelonkärnorna - de är näringsrika och fulla av goda egenskaper

Av sofia
1.231
Advertisement

Bland sommarsäsongens mest symboliska frukter finner vi utan tvekan vattenmelonen, källan till mineralsalter, vitaminer och massor av vatten. Men vad många inte vet är att dess kärnor som ofta kasseras eftersom man väljer att inte äta dem, har ett näringsinnehål som få är medvetna om. Få kalorier och mycket rika på omättade fetter kan vattenmelonfrön blötläggas i några dagar i väntan på att de ska grodda och sedan rosta dem i ugnen i några minuter.

image: Pixabay

Genom att följa den här proceduren kommer du att kunna njuta av alla fördelar som dessa frön alltid har haft som du alltid har kasserat och vars hälsofördelar du kanske inte kände till. Här är exempel på några av dem:

  • Reglerar blodtrycket: kärnorna innehåller arginin, en aminosyra som reglerar blodtrycket, i kombination med magnesium som istället sänker flödet.
  • De förbättrar synen: dessa frön innehåller mycket A-vitamin som förhindrar för tidig makuladegeneration, vilket förbättrar kvaliteten på våra ögon
  • Förhindrar diabetes: de är rika på fiber, minskar inflammation i kroppen, utvidgar blodkärlen, reglerar blodsockret och främjar viktminskning.
image: Pxhere
  • Eliminerar överflödigt fett: vattenmelonkärnor innehåller en aminosyra som kallas citrulline, som sedan metaboliseras till arginin som förhindrar ansamling av överskotts fett.
  • De är näringsrika: järnet som finns i kärnorna gynnar produktionen av hemoglobin som transporterar syre och näringsämnen till vävnader och organ i hela kroppen. Detta gynnar också omvandlingen av den lagrade värmen till extra energi.

Nästa gång du äter en god färsk vattenmelon, släng inte bort kärnorna!

Tags: MärkligtMatHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack