Hemmagjord glass på bara 3 ingredienser utan varken laktos eller fett, perfekt för att kyla ner sig på varma dagar - TittaPaVideon.se
x
Hemmagjord glass på bara 3 ingredienser…
En 94-årig kvinna arresterades för att inte ha betalat hyran på ålderdomshemmet En kvinna vrickar käken för att hon skrattat för mycket medan hon spelade kort

Hemmagjord glass på bara 3 ingredienser utan varken laktos eller fett, perfekt för att kyla ner sig på varma dagar

27 Maj 2020 • Av sofia
1.247
Advertisement

När sommaren kommer gillar alla att ta en fräsch paus med en välsmakande glass. Det är förmodligen en av de mest populära sakerna man kan äta, som nästan alla människor gillar både barn och vuxna.

Emellertid hjälper dock glass inte alltid till när man vill hålla formen och många tvingas avstå på grund av sin diet eller någon födoämnesallergi. Det finns dock inget som säger att det måste vara så. Det är faktiskt möjligt att på ett mycket enkelt sätt och med bara tre enkla ingredienser göra en uppfriskande fruktglass hemma. Ett riktigt koncentrat av vitaminer och energi, som du kan njuta av utan att behöva oroa dig alltför mycket, eftersom det är hälsosamt, hemmagjort och varken innehåller fett eller laktos. Om du tror att det är svårt att göra egen glass, bör du veta att du inte ens behöver en glassmaskin för detta recept. Blev du nyficken? Låt oss tillsammans kika på ​​ingredienserna och hur man gör!

Ingredienserna

Som vi nämnde ovan krävs bara tre ingredienser för att göra denna smakrika, fräscha och fruktiga sorbet, som alla kan gör hemma:

100 ml sockersirap (160 ml vatten och 70 gram socker)
500 gram jordgubbar
1 msk citronsaft

Så här gör du

image: Dan/Flickr
  • Låt oss börja med sirapen: vatten och socker bör hällas i en kastrull och blandas väl tills sockret har lösts upp helt. Värmen på spisplattan måste vara väldigt låg och kan stängas av när blandningen tjocknat. Låt sedan blandningen svalna.
  • Tvätta jordgubbarna, låt dem torka och ta bort allt det gröna
  • Lägg dem i mixern tillsammans med sirapen som du tillagat innan och kylt. Tillsätt sedan citronsaft
  • Blanda allt tills det blir en jämn och kompakt kräm
  • Vid denna tidpunkt är det dags att hälla blandningen i en behållare, som sedan kan stängas med ett lock. Alternativt kan man använda speciella glassformar.
  • Ställ krämen i frysen i minst 2 timmar och blanda var 20: e minut med en sked

Klart! Om allt gick som det ska kan du snart njuta av en fantastisk fruktsorbet, perfekt som ett fräscht mellanmål eller för att avsluta en måltid. Smaklig måltid!

Tags: KökMatPraktiska
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack