Hennes svärmor tar hål i öronen på dottern utan hennes tillåtelse och sätter igång världens bråk - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hennes svärmor tar hål i öronen på…
En tjej med Downs syndrom tar konstexamen och pappan delar stolt nyheten med resten av världen Beslutsamma, drömmare och väldigt beskyddande - de som är födda i Kräftans tecken älskar och vill alltid bli älskade

Hennes svärmor tar hål i öronen på dottern utan hennes tillåtelse och sätter igång världens bråk

Av sofia
1.550
Advertisement

Inte alla kvinnor har turen att ha en diskret och älskvärd svärmor, som vi alla önskar att hon var. En svärmor som inte himlar med ögonen inför alla våra val eller beslut som inte direkt godkänts, en svärmor som vet sin plats utan att vara påträngande, kort sagt varje gift kvinnas dröm. Tyvärr kan det hända, särskilt när ett barn är inblandat, att familjesituationen plötsligt blir mer spänd än vanligt, just på grund av dessa meningsskiljaktigheter mellan en svärmor och barnens mamma. En kvinna bestämde sig för att dela sin berättelse för att dela denna situation, efter det att hennes svärmor medvetet gick emot hennes vilja beträffande ett viktigt beslut: huruvida de skulle ta hål i öronen på den lilla dottern. Mamman hade alltid på ett tydligt sätt uttryckt att hon var emot denna praxis, men hennes svärmor valde att ignorera henne och fattade beslutet på egen hand, bakom ryggen på alla inblandade.

via: Reddit
image: Pxhere

Skulle inte du bli arg om din svärmor tog med din lilla dotter i smyg för att ta hål i öronen på henne? Vi talar naturligtvis inte om en tonåring som får hjälp av sin mormor att ta hål i öronen, utan om ett mycket litet barn som inte har någon beslutsfattande förmåga. Kvinnan kände sig "kränkt" av sin svärmors impulsiva val som inte det minsta respekterade hennes vilja. Efter att ha blivit rasande tog kvinnan bort örhängena från sin dotter och sa att hon skulle få bestämma själv när hon blev större om hon ville ta hål i öronen eller inte.

Som hon förklarade i ett inlägg på nätet, är kvinnan gift med en indisk man och paret har uppenbarligen mycket olika kulturell bakgrund. Det finns saker som kvinnan inte delar av hans kultur där hon har varit tvungen att sätta tydliga gränser, medan de är väldigt överens i andra frågor. Men det är framförallt hans familj som skapar problem i detta avseende.

image: Pixabay

Att ta hål i öronen på nyfödda flickor är en integrerad del av kulturen hos kvinnans man, en kulturell aspekt som emellertid inte alla delar, speciellt eftersom det bara är smärta som barnet kommer att minnas från denna tidiga upplevelse. Dessutom är det bra att barnet själv, när det väl är gammalt nog får bestämma huruvida hon eller han vill bära örhängen eller inte. Att respektera andras kulturer är mycket viktigt, så pass mycket att mamman till den lilla flickan ifrågasatte sig själv och bad om åsikter på nätet för att försöka förstå ifall hennes reaktion var överdriven. Alla var överens om att saker och ting inte ska göras bakom ryggen på andra och att ett sådant beteende faktiskt inte har någonting med kultur att göra!

Tags: BarnEtikBerättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack