7 dåliga vanor som får dig att åldras för tidigt - det här är vad du bör avstå för att förbli ung - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
7 dåliga vanor som får dig att åldras…
Förbannelse? Så här kan du ta reda på om någon sänder dig negativ energi Starka kvinnor är inte rädda för ensamhet, men för en dålig partner

7 dåliga vanor som får dig att åldras för tidigt - det här är vad du bör avstå för att förbli ung

14.435
Advertisement

Vi vet alla att åldrande är en process som är lika naturlig som den är oundviklig. Kroppen åldras och tidens gång blir förr eller senare synlig. Oavsett om det rör sig om någon mindre smärta, lite gråa hårstrån eller någon rynka i ansiktet, förändras kroppen med åldern.

Trots detta räcker det med vissa små justeringar för att behålla vårt unga utseende lite längre, för att både försena och förhindra åldrande. Allt vi behöver är viljestyrka och att "älska oss själva", följa hälsosamma vanor och undvika andra som kan påverka vårt utseende.

Det är just dessa vi vill prata med dig om idag. Utöver den hjälp som kosmetiska produkter kan ge är det här några tips på vad vi bör undvika om vi vill hålla tecknen på att vi åldras så långt bort som möjligt från våra kroppar.

image: Needpix

1. Oroa sig för mycket

Känslor, hälsa och fysiskt utseende är nära besläktade med varandra. Stress orsakar inte bara negativa effekter på vår psyke utan kan också orsaka patologier. Om vi ​​låter varje problem bli en riktig katastrof för oss, kan vi utveckla kognitiva störningar, hjärt-kärlsjukdomar, samt fula rynkor på huden ...

2. Att inte ta hand om huden ordentligt

Det är okej att applicera skönhetsprodukter och smink varje dag, men du måste också komma ihåg att ta bort dem ordentligt från huden i slutet av dagen. Genom att göra det kan huden "andas" och ta bort föroreningar som påverkar hudens åldrande.

3. Att inte sova tillräckligt

Det verkar självklart, men det är det inte. Sömn påverkar många saker, inklusive vårt åldrande. Att sova för lite och dåligt orsakar bildandet av så kallade "påsar" under ögonen och mörka cirklar, och är verkligen inte sunt för våra kognitiva fakulteter. Experter rekommenderar att sova mellan 7 och 8 timmar om dagen, om möjligt utan avbrott.

 4. Att inte utöva tillräckligt med fysisk aktivitet

Bristen på fysisk aktivitet är en av de negativa vanor vi borde koncentrera oss på mest om vi vill hålla formen och förbli "unga". Att vara för stillasittande innebär att vara mer utsatt för stress, ångest, hjärt-kärlsjukdomar och hudproblem. För att inte tala om att träna regelbundet - och väl - också innebär att gå ner i vikt, öka muskeltonen och främja ett bättre fysiskt utseende.

5. Rökning

Detta är också en negativ vana som tyvärr fortfarande är alltför utbredd. Det är dock viktigt att understryka att rökning inte är en vän till vår hälsa. Genom att röka riskerar du din hälsa på kort och lång sikt och tecken på åldrande hos en storrökare kan bli ganska tydliga, särskilt på huden.

Advertisement

6. Gnugga ögonen

Denna kan verka oväntat och ändå om vi regelbundet gnuggar ögonen, riskerar vi att försvaga det kollagen och den elasticitet som finns i detta område av ansiktet, där huden är mycket känslig. Detta kan ge upphov till små rynkor som med tiden kan öka i storlek.

7. Att inte äta bra

Det sägs att "vi är vad vi äter" och det stämmer delvis. Mättade fetter, bearbetade och raffinerade produkter, oregelbundna matrytmer är alla saker som inte är bra för oss. Mat kan hjälpa oss att förbli unga längre, men det måste vara ordentligt hälsosamt och näringsrikt. Frukt och grönsaker, spannmål, magert kött, fisk och olivolja, till exempel, är alla livsmedel som bekämpar fria radikaler och förhindrar åldrande.

När allt kommer omkring krävs det ganska lite för att minska tecknena på för tidigt åldrande. Är du villig att ändra vissa vanor för att förbättra din livsstil? Resultaten kommer inte att dröja och kommer att få dig att må bättre!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack