Vinäger är bra till fotvård - här är några tips på hur du kan använda den - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vinäger är bra till fotvård - här…
Han tejpar nosen på sin hund och domaren ger honom ett straff han sent kommer att glömma En entrepenör skänker bort hundratals elektriska rullstolar till äldre människor och rörelsehindrade som inte hade kunnat lämna sina hem på flera år

Vinäger är bra till fotvård - här är några tips på hur du kan använda den

Av sofia
20.127
Advertisement

En ingrediens som används mycket hemma, både i köket och som en naturlig produkt för att rengöra och ta bort dålig lukt från tallrikar och ytor, men vinäger också många andra mindre kända egenskaper.

Inte alla vet att vinäger kan användas även för fotvård. Genom att göra ett fotbad av vatten och vinäger, väcker vi trötta fötter till liv och löser små hudproblem. Här är några andra sätt på vilka vinäger kan hjälpa oss att hålla våra fötter friska.

1. Det är effektivt mot fotsvamp.

Sänk ner fötterna i varmt vatten och tillsätt 1 matsked salt och 1½ deciliter vitvins vinäger. I slutet av fotbadet måste du gnugga det utsatta området med en bomullstuss indränkt i vinäger och låta det lufttorka. Denna metod får huden att fjälla mindre och minskar klådan. Innan du provar detta bör du ha rådfrågat din läkare.

2. Det är ett utmärkt bakteriedödande och svampdödande medel

Värm vattnet till en behaglig temperatur, tillsätt 2½ deciliter vitvins vinäger och bada dina fötter i 15 minuter. Lösningen kommer att minska bakteriespridning och kommer också att fungera som ett svampddödande medel. För att lösa specifika problem är det dock alltid bättre att konsultera en läkare.

image: Pxhere

3. Minskar trötthet i fötterna

Efter en lång promenad kan du enkelt och effektivt lindra känslan av smärta och ömhet genom att förbereda en blandning som innehåller: 2½ deciliter vinäger, 2½ deciliter Epsom-salt, ½ deciliter torkade lavendelblommor och 2½ deciliter havssalt. För detta fotbad bör du värma en tillräcklig mängd vatten för att fylla en badbalja till en behaglig temperatur, tillsätta ingredienserna och blanda.

4. Behandla mindre hudproblem

Vinäger kan minska eller till och med eliminera små hudproblem såsom förhårdnader och sprickor. Du behöver 7 liter varmt vatten, en pimpsten, 20 droppar lavendel eterisk olja, 1 glas vitvins vinäger. Fötterna ska vara nedsänkta i blandningen i cirka 15 minuter, använd sedan pimpstenen för att ta bort död hud och jämna ut de utsatta områdena väl. Det rekommenderas att applicera en fuktighetskräm när huden sedan torkat.

Det verkar kanske otroligt att lite vinäger kan förvandlas till ett botemedel mot så många problem, men ofta är de enklaste sakerna mest effektiva!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack